måndag 7 juli 2014

Israel vs Palestina

Jag anser att svensk media är partisk i denna konflikt.
Mitt tyckande bygger jag på att jag inte bara ser svenska nyheter utan även BBC och CNN vilka ytterst sällan visar samma händelser med samma vinkling som Sverige gör. Det är lätt att berätta att Israel bombat Palestina men att försöka hitta en nyhet om det motsatta är svårt.
Om media vill göra ett bra jobb tycker jag att de ska visa en enkel sanning; exakt allt som händer från båda håll, sen får var och en själv bygga sin uppfattning på det. Svensk media är expert på att visa hur fruktansvärda israelerna är som skjuter bomber och förstör. Sällan ser vi motsatsen trots att det enligt många andra medier sker även det. Varför ska vi skydda palestinierna?
Faktum är att det är 66 år sedan staten Israel grundades och att man över huvud taget fortfarande bråkar om detta är för mig absurt.

Faktum för alla i Sverige som hyllar Palestina (för de är verkligen änglar..) är att de fortfarande har inskrivet att deras mål är att utplåna Israel. Kanske dags att ta bort det?
folkvet.nu
Kanske dags att erkänna dem som stat med tanke på hur länge sedan det var de blev det?

Bilden till höger visar hur Israel och Palestina blev uppdelat. Det som inte syns på denna karta (kan vara så att ingen i Sverige vill att det ska framgå..) är att trots att Israel fick mycket land, så var merparten av det öken. Palestinier blev bortjagade från sin mark av israeler, ja, men ytterst sällan nämns att det var lika många israeler som blev bortjagade från palestinsk mark.
I vilket fall som helst, det är 66 år sen!

Jag blir så trött på nyheterna!
Tre israeliska pojkar mördades och det är totalt fruktansvärt!
Att ta någons liv är hemskt. Till saken här hör dock att ingen, mig veterligen, tagit på sig ansvaret för detta. Det kan alltså vara så att det är en "vanlig" mördare som är i farten.
Det kan vara så att det är någon som mördat pojkarna utan politisk vinning, utan en tanke på var de var ifrån eller vilket land de bodde i. Har det slagit dem?
Som hämnd mördas en palestinsk pojke och en släkting misshandlas sedan av israelisk polis.

Ärligt, vad är deras problem?
Och då menar jag allihop!
Om någon mördat ett av mina barn så hade jag med all sannolikhet försökt hämnas förr eller senare. Jag hade dock inte tvingat någon annan än just den skyldige att falla för min hämnd för inte ens dennes barn kan hjälpa att föräldern betett sig hemskt.
Blodshämnd fungerar inte och hur svårt kan det egentligen vara att se!?

Dessa länder har hämnats varandra i snart 70 år och det verkar inte bli ett slut på det.
Varför? De som en gång levde på denna plats och minns vad som hände lever inte längre.
Människor ska hämnas något som hände innan deras livstid.
Jag tvivlar på att det någonsin kommer bli fred mellan dem men det minsta man kan göra är att sluta straffa oskyldiga civila för vad någon annan gör.
Åh andra sidan kan man undra vad hela den tysta massan gör.
På teve ser vi dem som kastar sten, bomber och annat skräp mot polis och andra människor.
Var är "de flesta", de som anser detta vara fel och som vill ha fred?
Varför syns inte de?

http://www.svt.se/nyheter/varlden/tre-kroppar-hittade-misstanks-vara-forsvunna-israeliska-pojkar
http://www.svt.se/nyheter/varlden/misstankta-for-mord-pa-palestinsk-pojke-arresterade