torsdag 3 juli 2014

Politisk musiker..

Personligt. Så känner jag detta.
Att stå upp för något är inte alltid lätt men när man själv är etthundra procent säker på att man gör rätt, då är det svårt att se på ett annat sätt.

Artikeln handlar om en musiker som nu har valt att spela för ett visst parti. Hon ska spela sin musik och får betalt av detta parti. Absolut inget fel i mina ögon då det är hennes jobb.
Den stora skillnaden mellan henne och mig är det faktum att hon säger att hon bara skulle kunna tänka sig att spela för partierna på vänsterkanten, vilket för mig inte är konstigt för de på den sidan ser bara att de själv har rätt. Jag tänker inte så.

Jag spelar i ett band och för mig är alla, exakt alla, människor lika mycket värda.
axess.se
Får vi en spelning och alla kan så tar vi den då det är ett jobb.
Hade jag arbetat som snickare eller inom förskolan skulle jag inte kunnat tacka nej till ett jobb eller barn för att de/föräldrarna tycker något visst. Det är inte upp till mig att bestämma och jag är beroende av min försörjning. Arbete är viktigt!
Jag vill inte gå på bidrag.

Är det då ok att spela för ett parti?
Självklart. Behöver man sympatisera med dem man spelar för?
Nej. Jag har svårt att se att alla som utövar ett jobb enbart gör det för de som har samma politiska åsikter som dem. Jag hade utan problem ställt mig på vänsterpartiets kongress och spelat för i mina ögon är det olika saker och man måste skilja på sak och person.
Jag älskar alla människor.
Jag skulle aldrig välja vilka jag skulle jobba för efter deras politiska läggning, etnicitet, ålder eller något annat för på så sätt delar jag upp människor i fack och det är för mig skrämmande.
För mig lever man med skygglappar på om man tror att det skulle fungera på det sättet.

Jag tycker det är roligt för denna artist att hon får uppträda och hoppas inför framtiden att färre människor skulle ha något att tycka om detta. Ett jobb är ett jobb.
Oavsett vad det är för något.

http://www.svt.se/kultur/musik/hon-valjer-att-spela-for-ett-parti