måndag 29 april 2013

Muggkaka!


kryddburken.se
Jag kör ofta vidare i samma spår så länge det fungerar.Jag gör gärna ungefär samma mat som jag brukar, köper samma varor som brukar ligga i vagnen och går efter samma saker som jag brukar. Det handlar mer om vanan än att jag inte vill förändra mig. Undantag görs dock.
 
Jag hörde häromveckan på Lotta Brome om något som kallades för Muggkaka.
Jättelöjligt tänkte jag men nu har jag testat och det var ju faktiskt kanonbra!
Varm kladdkaka i en kopp som är färdig på ett par minuter.
De flesta recepten innehåller inget socker men de hoppar jag över.
De har inte vad jag söker!
Trots att jag var väldigt skeptisk så kom jag fram till att om det är så enkelt så kan det passa mig som i det mesta är väldigt bekväm och mitt tips till er är att testa!

Receptet nedan är från kryddburken.se:
 
"Till 2 stora eller 4 små muggkakakor
Det här behöver du :
4 msk vetemjöl
4 msk strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 msk rapsolja
3 msk mjölk
 
GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten skål. Knäck i ägget, tillsätt olja och mjölk och rör till en slät smet. Fördela smeten i inoljade koppar. Fyll upp till 3/4, alltså lite mer än halva muggen. Kör i micron en och en, är kopparna väldigt små som dessa svarta ”glöggmuggar” kan du köra två samtidigt. Full effekt och när kakorna rest sig är dom nästan klara, beror helt på hur kladdiga man vill ha dom men över 2 min blir dom stenhård.
Ät dom direkt ur muggen med lite grädde eller vänd upp och ner på ett fat, dom lossnar superlätt."