torsdag 25 april 2013

Ok att va gay!

Frankrike har nu röstat igenom ett ja till gayäktenskap i sitt land.
tabfox.com
Grattis alla homosexuella i Frankrike!
För mig är detta en självklarhet och jag ser inget problem alls i det.
En mamma och en pappa behöver inte vara det bästa i mina ögon även om det är det som ska räknas som det "normala". En familj kan se ut på så många sätt och i många fall tror jag det är bättre att ha två mammor eller pappor än mamma, pappa, styvmamma, styvpappa, syskon, halvsyskon.. Listan kan göras väldigt lång. Så länge det är kärlek mellan de som lever ihop tror jag att det fungerar. Det fungerar förmodligen i många fall ändå men hur det än ser ut tycker inte jag att det är upp till mig eller någon annan att bestämma över vilka som får älska varandra.
Om kärlek uppstår mellan två av samma kön är det för mig självklart att de ska få visa detta och gifta sig. Jag tycker dock inte att en präst ska tvingas viga dem utan det ska vara upp till den enskilda individen. Går det emot deras tro ska de inte tvingas.
För mig är det helt absurt att någon ska bestämma över någon annas liv i en sådan sak som för så många är viktigt. Jag hoppas någon kommer våga gifta sig med tanke på demonstrationer som varit.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/franskt-ja-till-homoaktenskap_8113498.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16657331.ab

"Sluta å såra varandra, sluta å klandra.
För två av samma kön kan älska varandra.
Det ä kanske inte så konstigt, cha, cha, cha.
Som man kanske tror."
Kaj e gaj
Joddla med Siv