fredag 5 april 2013

Tick tack..

Vissa saker faller jag för direkt. Det behöver inte vara något speciellt med saken och det behöver inte vara mer speciellt än att just jag gillar den. Efter att många gånger ha ångrat att jag inte köpt något (och sedan i panik fått åka tillbaka och försöka hitta saken) har jag de sista åren lärt mig att handla direkt när jag hittar något jag vill ha, oavsett pris. Gränsen gick vid lampan för en årslön i Kosta.

frokungen.se
Gemensamt med de flesta sakerna är att de är röda, svarta eller gröna. Mina favoritfärger. Alla varma färger går egentligen bra. Just nu är det riktiga hippiefärger a la sjuttiotalet här med lila, oranget och rött. I mitt kök finns nio klockor. Ingen går likadant men de har gemensamt att de innehåller mina favoritfärger. Från början ställde jag seriöst in dem i olika tidszoner för att ha koll på några av dem, men idag är det inte tiden som är viktig, den kollar jag på mobilen, utan att de är prydnader.
Den första av dem inhandlades i Thailand för många år sedan.
Jag tycker inte om när det är helt rent på saker i ett hus utan jag tycker det ska vara personligt. Jag kan inte tänka mig något värre än ett svart/vitt hus med en placerad sak på ett ställe. Opersonligt som i en katalog. Däremot avskyr jag när det är för mycket saker och uppställt någonstans. Jag kan konstant gå och plocka undan. Diskbänken ska vara tom på saker och allt ska ha sin plats. Det var krig här innan sodastreamern till slut fick stå framme alltid. Jag avskyr metall av alla de slag vilket gör att trots att det i år är sju år sedan huset köptes finns det ingen taklampa. Jag hittar ingen som duger för den ska inte innehålla metall och ska den tvunget innehålla det ska det vara i koppar då det är varmt. Den får dessutom inte vara vit. Alla möbler innehållande metall stoppas i dörren. Jag vill ha naturliga material som trä och då helst mörka träsorter.

En av mina favoritsaker i huset är min träelefant som jag släpade (den tog nästan en resväska) med mig hem från mitt älskade Indien. Tänker ibland fortfarande på att jag skulle kunna bosätta mig där någon gång i framtiden. Hjälpt andra människor samtidigt som jag sluppit denna kyla.

Jag är ingen byggmästare men vet att det är högre takhöjd än normalt här och jag är inte förtjust alls i det. Jag hade hellre haft lågt i taket. För att få bort lite av rymden och för att få in en mysigare känsla är det uppsatt hyllor ovanför alla fönster och dörrar, som är många, i köket. De är fyllda med burkar där alla svampar som plockats finns. Jag älskar det!
Huset är totalt överdimensionerat i många avseenden. Köket är på uppskattningsvis femtio-sextio kvadrat men det gör inget. Det är den plats alla samlas i. Trots storleken finns det ritningar på att bygga ut, lyfta taket och se till att det kommer in ett isolerat musikrum här. Jag vill ha in en studio och ett par sovrum till så att vi kan hjälpa fler barn som av någon anledning inte kan bo kvar hos sina föräldrar. Kan jag inte hjälpa någon annan är mitt liv meningslöst.
Det får göras lite åt gången. I förfjol köptes en bit tomt upp för det är mitt stora intresse utöver musiken. Trädgården. Jag skulle kunna ägna dygnets alla timmar åt att krypa runt och fixa i den och pengarna jag lagt på växter hade förmodligen tagit hela familjen ett varv runt jorden men jag tycker om udda växter. Häromåret hade jag som mål att få en av Sveriges största planteringar av akleja (bilden), som är min favorit, så i år återstår det att se hur många av dem som fröade av sig.
En fördel med att ha detta intresse är att bo i fantastiska Blekinge.
Både kejsarträdet och olivträdet klarar sig ute året runt trots snö och kyla.

Då var det färdigflummat för denna gången. Sammanfattningsvis ger det ingenting att läsa detta.