torsdag 11 april 2013

USAs fel att Nordkorea trappar upp..

Häpnad beskriver mest mina tankar när jag läser denna "alternativa" tanke om varför Nordkorea börjat visa upp sig.

dn.se
"I själva verket är den hotfulla situationen på Koreahalvön helt och hållet framdriven av USA, som vill sabotera försöken till dialog och avspänning mellan norra och södra Korea för att motivera kontrollen över Sydkorea och Japan och den militära alliansen med dessa länder och trappa upp sin militära närvaro i Stilla Havsområdet."

Citatet är från artikeln som är länkad och den är för mig totalt verklighetsfrånvänt. Herr Lundgren länkar även Hagström http://www.expressen.se/nyheter/leder-ingen-vart-att-satta-hart-mot-hart/ som enligt honom tycker likadant. När jag läser vad som skrivs ser jag inte att det är från två människor med samma tankar.
För mig är den första vägen att ta självklart alltid den som skiljer oss från djuren, talet. Självklart ska det föras en dialog med Nordkorea och Kim Jong-Uns men de ska under inga omständigheter få sätta krav eller bestämma agendan över vad som ska ske eller inte. Nordkorea är oavsett vad någon vill eller önskar en diktatur där människor lever i svält och fattigdom. Befolkningen är hjärntvättad och det är inte USAs fel. Det är många som ofta skyller allt på USA och jag tänker inte försvara dem för det är mycket med det landet som jag inte håller med om men en demokrati är det. Människor där får rösta och välja sin ledare till skillnad från Nordkorea. Jag önskar inget kärnvapenkrig men jag tror inte att lösningen på ett så stort problem som detta land finns i att vi lägger oss platt och låtsas som ingenting när de trappar upp sina vapen. Det är för mig vansinne. Jag tycker det är bra att vi har ett försvar och att världen reagerar över de dumheter som finns i denna diktatur. Världen vet redan att befolkningen där lider men gör ingenting åt det. Hur ska vi försvara det sen? Eller vi ska göra likadant som vi gjort flera gånger innan och efteråt beklaga oss över varför vi inte gjorde något. Historien upprepar sig.
Jag har ingen lösning på problemet men hoppas verkligen människor som herr Lundgren inte blir tongivande i denna diskussion för då är vi ute på hal is.

http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/08/en-alternativ-analys-av-konflikten-mellan-nordkorea-och-usa