torsdag 18 april 2013

Karibakka och Susanna Arwin

karolinarashwane.se
Karibakka ska ha all uppmärksamhet som kan fås! Butiken och galleriet i dess källare är bland det mysigaste som finns och häromdagen var jag inom och såg Susanna Arwins konst.Enbart Karibakka ger människor en anledning att besöka Sölvesborg. I en mysig lokal som verkligen visar det medeltida Sölvesborg från dess bästa sida finns mycket att se.
Galleriet har sandgolv och är inrett otroligt fint. Butiken önskar att man hade haft ett större hus att inreda med saker för det som säljs där är i precis min melodi!
Kicki Norén som driver stället är trevlig och har bra koll på hur saker och ting ska skötas där. Fler som henne så hade arbetslösheten i Sverige sjunkit.

Susannna Arwin som ställer ut fram till den siste april är representerad bland annat i Sveriges riksdag, Malmö konserthus och på FN i New York. Hennes konst är precis i de färger jag älskar; rött, guld, grönt och svart och hon gör allting från grunden.

Hon har många sidor och den hon förmodligen mest är känd för är Den svenska tanten. Hon tyckte att tanten skulle få mer uppmärksamhet och gjorde en modell efter en dam som hette Kerstin. Projektet startade 1995 och det är inte svårt att se varför det fortfarande lever. Alla som tittar på tanten känner igen någon från sin hembygd eller släkt. Jag gör det. Jag skrattade rakt ut när jag såg tanten med sitt lockade hår, basker, kappa och väskan käckt på armen. De finns fortfarande men jag tror de kommer försvinna med tiden. Jag är inte intresserad av att se ut så när jag blir gammal. Om jag blir gammal. Jag tänker gå med jeans och något bekvämt på överkroppen, med visakortet i fickan, solglasögon och snaggad frisyr. Hänga i en bar någonstans i världen och njuta av att inte frysa. Den globala uppvärmningen har jag gett upp hoppet om i Sverige.

Gör gärna ett besök i Sölvesborg och på Karibakka!

http://www.karibakka.com/
http://www.densvenskatanten.se/
http://www.s-arwin.com/
http://www.solvesborg.se/