onsdag 17 april 2013

Avbrutna matcher

Det finns inte mycket som är så meningslöst som sport i mina ögon men nu reagerar till och med jag. Hur tänker disciplinnämnden?

Jag förstår att det inte är några spelares fel att en match blir avbruten. Jag förstår också att de flesta i publiken sköter sig och är på en match för att de tycker det är roligt. Huliganer finns det inom de flesta sporter men som jag ser detta är det väldigt klart att straffet är alldeles för litet och lågt.
Förstår inte fotbollens disciplinnämnd att det i slutänden inte drabbar bara fotbollsspelarna och deras familjer, utan hemmakommunens andra invånare?
Mjällby AIF ska alltså åka upp till Stockholm för att spela färdigt matchen mot Djurgården.
Djurgården fick dessutom hela 15.000 kronor i böter. Rättvist?
Vad tror de att det kostar att åka upp och spela färdigt matchen?
Om jag har förstått det rätt på alla diskussioner som bildats runt detta är det normala att det andra laget, i detta fallet Mjällby, vinner matchen. Kan jag våga mig på en gissning i vilken stad disciplinnämnden sitter?

fotbollstransfers.com

I runda slängar hörde jag beräkningar på 100.000 kronor. Djurgården skulle om detta straffet varit något sånär bra fått spela klart matchen på Strandvallen eller betalt alla omkostnader för att Mjällby ska ta sig till storstan igen. De som betalade inträde men inte fick se matchen?
De ska nu inte heller få se den då det blir publikfritt.

Som jag ser det kan man göra detta på två sätt. Antingen spelas det alltid publikfritt, men det vill de garanterat inte då det blir stora förluster för klubbarna i intäkter, eller helt enkelt totalt låsa hela stället när något sådant här händer. Lås stället och ingen får gå därifrån innan personen/personerna är tagna. Med den teknik som finns på kameror idag borde det gå att filma den som kastar en sak och förstora upp dennes ansikte över skärmarna de har på arenan. Visa vem som förstör för alla andra. Beter någon sig illa ska de stå sitt kast. Gissningsvis finns det en hel rad med lagar i vårt land som förbjuder detta men det är inte synd om den som gör såhär i mina ögon. Det är synd om alla andra som sköter sig och vill se matchen.

Detta borde vara något som borde ändras. Det är katastrof att det år 2013 får gå till på detta sättet. Fotbollsförbundet står inte så högt i kurs i mina ögon med de regler som de ställer på klubbarna angående arenor. Varför inte ägna sig åt detta istället för att jaga livet ur de mindra klubbarna. Det kan inte stå en superarena i var och varannan kommun.
Det är möjligt att jag har fått saker om bakfoten då detta inte är något jag vanligtvis ägnar några tankar åt men jag hoppas jag fått det rätt. I mina ögon borde Mjällby blivit tilldömda segern då det var Djurgårdens supportrar som betedde sig illa.

http://svenskfotboll.se/arkiv/allsvenskan/2013/04/beslut-fran-disciplinnamnden-gallande-den-avbrutna-matchen-djurgardenmjallby/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5503842