fredag 16 augusti 2013

13 månader kvar!

Då fortsätter vi lite på det personliga planet inför nästa år. Alla människor har för och nackdelar och så även jag. Oftast är det lättare att komma på nackdelar än fördelar med sig själv men jag hoppas att jag inte överdrivit eller skrivit saker som inte stämmer.

Det låter förmodligen dumt men hur jag ser ut är oftast till min nackdel. Jag ser inte så gammal ut, blont långt hår och tanig som en femtonåring i mångas ögon. När jag är ute och spelar på krogarna brukar ett av de tafatta raggningsförsök som ofta dyker upp innehålla: "Vad duktig du är på att spela fiol, hur länge har du spelat?" När jag svarar att jag spelat just fiol i cirka tjugo år brukar det bli tyst, sen får jag förklara att jag är betydligt äldre än vad jag ser ut att vara. Det finns säkert fördelar med det men jag upplever det oftast som något negativt.
På grund av att jag inte ser så gammal ut resulterar det ofta i att människor pratar med mig som om jag är mindre vetande eller kanske jag helt enkelt ser lite efter ut också. Det har hänt mer än en gång att jag fått höra att jag inte var så korkad som personen i fråga först tänkte.

Nackdelar med mig:
  • Jag pratar för mycket och har gjort i hela mitt liv.
  • Jag vill för mycket och kan starta upp många projekt samtidigt vilket slutar med att jag inte hinner sova alls då allt måste göras.
  • Jag skjuter ofta upp saker jag inte tycker är så roligt tills natten innan det ska vara klart.
  • Jag har en förmåga att prata innan jag tänkt vilket med jämna mellanrum ställer till det då alla inte förstår vad jag menar och det blir missuppfattningar.
  • Jag är fruktansvärt envis. Jag öppnar aldrig en dörr jag har stängt vilket innebär att den som på något sätt trampat på mig, familjen eller de närmsta vännerna aldrig får en andra chans.
  • Jag har väldigt svårt för att läsa in en text och lär mig mycket enklare om någon berättar det för mig.
  • Jag tror alla om gott och är naiv.
  • Jag upplevs som väldigt korkad många gånger då jag hellre frågar för många gånger än låtsas att jag förstår.
Fördelen med dessa är att jag är medveten om dem och kan förändra dem. Jag har förmodligen saker som jag själv inte är medveten om men familjen brukar vara väldigt duktig på att berätta de sakerna så jag hoppas att det inte är många fler.
wallsafe.com

Fördelar med mig:
  • Jag är i princip alltid positiv.
  • Jag ser oftast det ljusa i allt.
  • Jag tror alla om gott och bildar alltid min egen uppfattning om andra människor.
  • Jag skiljer alltid på sak och person. Även Lenin bör ha haft en bra sida.
  • Jag skulle aldrig döma någon efter vad de röstar, hur de ser ut, religion, var de bor, hur gamla de är, etnicitet.. jag kan fortsätta hur länge som helst. Det är personen som är den viktiga.
  • Jag trivs nästan alltid, överallt.
  • Jag är väldigt social och trivs med att ha mycket människor runt mig.
  • Jag fungerar bäst när jag är stressad.
Även om jag inte ser så gammal ut känner jag mig desto oftare som en åttioåring. Mina intressen går oftare ihop med de som är betydligt äldre än mig än yngre. Jag har inte många jämngamla som hellre kryper runt i trädgården än lägger sig på stranden på sommaren. Jag ser det dock det med som en fördel. Jag tycker i princip ingenting är tråkigt (med undantag för att spela lugna låtar..) och tycker det är roligt att både fixa tvätt, diska och städa. Det finns ingen anledning att gnälla över något som ändå måste göras. Så tänker jag med det mesta! Det kunde varit värre.

Jag fungerar som allra bäst under stress. Jag trivs med att alltid ha något att göra och kan göra scheman till mig själv för kommande vecka som jag sedan följer. Det har blivit betydligt lugnare med barnen nu men förr fanns det aldrig en minut över för något som räknades som "roligt". Nu pausas det en hel del och görs utflykter för deras skull. Jag tror att detta ligger till min fördel om jag kommer in i riksdagen. Långa arbetsdagar med mycket att göra har jag alltid trivts med för det där med rast har aldrig varit något för mig. Jobbar jag så gör jag det. Pausa och ha rast gör jag gärna men då ska det vara en mening med det och den meningen är barnen. De kommer dock inte vara med i Stockholm.