söndag 18 augusti 2013

Blekinge

Hällevik är den plats på jorden som jag utan undantag älskar mer än alla andra ställen. Sverige är det land jag vill leva i även om jag hade kunnat tänka mig fler länder att bosätta mig i ett tag. Jag trivs i princip överallt jag kommer men den känsla som infinner sig när jag kommer över Havelidabacken och ser Hanöbukten går inte att jämföra med någonting annat. Många gånger när vi är lediga åker vi iväg på utflykter och det aldrig fel. Samtidigt kommer det busslaster med turister till Hällevik varje dag för det räknas som den perfekta sommaridyllen. Människor åker hit och vi åker någon annanstans. Nog pratat om min kära hembygd.

Kommer jag in i riksdagen representerar jag inte bara Hällevik och Sölvesborg utan hela Blekinge. Det innebär att jag ska se till mitt läns bästa när jag är i Stockholm. På grund av detta har jag de sista veckorna suttit med kartboken för att lära in alla de platser som finns här i Sveriges trädgård och fram till nästa år är mitt mål att försöka besöka dem allihop. Det finns två anledningar. Den ena är att jag minns betydligt bättre när jag ser något i verkligheten och det andra är att det är min skyldighet. Jag avskyr att inte veta när det är något som kommer upp. Kunskap är makt (F.Bacon) och det enda sättet att få kunskap är att studera och försöka.

sverigesradio.se
Jag har alltid beundrat just kunskap och då oftast inom de ämnen jag själv anser intressanta vilket förutom alla estetiska ämnen är historia och religion. Blekinge är fullt av historia och Herman Lindqvist har sedan tonåren varit en av de personer jag ser upp till. När alla andra valde att titta på diverse såpor satt jag och tittade på alla program med honom.

Blekinge har väldigt mycket viktiga saker som måste skyddas och föras fram på riksnivå. Förutom fisk och minknäringen har vi stora industrier, högskolan och turismen. Blekinge är dessutom en knytpunkt på det sätt att vi har bra förbindelser till resten av Europa och att vi inte har en tvåfilig motorväg genom länet är en katastrof. Det börjar bli bättre men vi i detta länet måste samarbeta på en regeringsnivå för en utbyggnad betydligt snabbare än planerat.

Jag kan inte lova att jag hinner allt men jag kan lova att jag kommer göra mitt yttersta för att sätta Blekinge, ett litet län med hög arbetslöshet, på kartan även från huvudstaden.