lördag 10 augusti 2013

Finns det inte viktigare saker att bry sig om?

Halvnakna tjejer ska locka andra människor till att äta hos Anders Vendel. För ett tag sedan var det likanande rabalder för att ett uteställe i Karlskrona sökte personal. På ansökan ser man två långa ben, iklädda korta shorts och högklackade USA-inspirerade skor. Jag vet inte om det är jag som har problem eller andra för ärligt, vad är problemet?
Jag är helt hetero så jag är inte intresserad av damer på något annat sätt än som vänner. För den sakens skulle kan jag ju ändå säga att någon ser riktigt bra ut. Varför skulle jag inte kunna det? Det kanske är det svenska jantesamhället som inte klarar av att alla ser likadan ut eller gör på samma sätt.

svt.se
Min tanke är att "den stack ut". Sen är det bra där. Jag ägnar det inte några längre tankar och förstår inte varför någon blir upprörd eller reagerar. Benen på annonsen i Karlskrona var jättesnygga. Jag hade gärna bytt! Shortsen och skorna, jag ser inte problemet där heller för det är så ungdomar ser ut på krogen nu för tiden. Jag är på krogen, nykter, och ser det. Vad är problemet? Vi kanske ska införa någon liknande regel som förr, att inga kroppsdelar ska synas?
Det om något är förnedrande i mina ögon. Att man vågar visa sin kropp ser jag som ett tecken på ett friskt och öppet samhälle. Utan fördomar.

Vendels bild visar lättklädda tjejer.
Han kallar det konst.
Vad är då problemet?
Jag får uppfattningen att de som gnäller kanske är missnöjda med hur de själv ser ut eller har en självbild som blir kränkt av att inte vara ett objekt för allas tittande. Varför inte istället tänka som så att: Vad roligt för dessa tjejer att få vara med i hans reklam! Att de har så fina kroppar! Att de har jobb i en tid av arbetslöshet! Och så vidare.. Allt är alltid hur man väljer att se det.
Röster höjs att bilderna är sexistiska och förnedrande. Jag ser fyra lättklädda snygga damer och tycker inte att det är speciellt förnedrande. Ibland undrar jag om vi inte hade behövt mindre fritid eller att något hemskt hade hänt här så att gemene man hade något vettigt att reagera över.

Jag väljer hellre att inte se saker som ett problem. Det är mycket enklare.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/tv-kock-lockar-gaster-med-sexistiska-bilder