lördag 31 augusti 2013

Dax att ta ut föräldrapenningen..

Att man tillhör ett parti betyder inte alltid att man håller med det. Detta är en sak jag inte håller med om. Jag tillhör visserligen inte Kristdemokraterna men vi tillhör samma regering. Jag inser också nyttan av förslaget men jag är en person som kommer bli drabbad av detta.


lararnasakassa.nu
Jag har varit "mammaledig" i snart fyra månader. Jag sätter kaninöron då jag inte har varit ledig i den bemärkelse att jag tagit ut några dagar. Jag har inte ens skickat in dem än då jag inte anser att det är någon brådska. (och det faktum att man förmodligen behöver en ingenjörsutbildning för att förstå hur man ska ta sig igenom pappersarbetet dit)
Det bra med detta förslaget är att dagarna kan tas ut fram till att barnet är tolv år. Det dåliga är att man ska tvingas ta ut den största delen av dem fram till att barnet fyller fyra år.
Anledningen är att regeringen vill att kvinnor som flyttar till Sverige inte ska stanna hemma utan bege sig ut på arbetsmarknaden. Jag förstår det. Jag tror att det bästa sättet att lära sig ett språk är att praktisera det på riktigt. Jag kan dock inte se varför alla ska tvingas ta ut den största delen av sina dagar för att en grupp av dem som har dessa dagar väljer att stanna hemma i många år.
Vad hände med valfriheten?

Vi väljer att spara dagarna tills att barnen är stora och minns det man kan göra med dem. Det betyder mer för dem med om de är lite äldre när de gör sakerna och om det passar vår familj att göra på detta sätt. Varför får vi då inte det?
Jag anser att det är upp till familjen att bestämma vad som är bäst för dem.
Vill regeringen åt de som stannar hemma i många år måste det gå att ändra reglerna för just dem.

Anledningen att jag tar upp detta nu med en nästan ett år gammal artikel är att de pratade om detta på radion häromdagen så det kommer med all sannolikhet upp i höst. Jag hoppas de tänker om så att de liksom oss, som vill spara sina dagar längre, kan göra det.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/nya-aldersregler-pa-vag-for-foraldradagar