måndag 26 augusti 2013

Fantastiska Nordkorea..

Nordkorea, landet med kommunistiskt diktaturvälde och som anses vara en förebild jämte Kuba för många. Läs detta. Schysst?
De tänker verkligen på folket.

En av de som lyckats fly detta fruktansvärda land vittnar om fångläger i stil med Gulag och andra världskrigets koncentrationsläger. Det vittnas om att en mamma tvingats dränka sitt nyfödda barn. Bara det skär i hela kroppen. Hur överlever man det? Vi tvingades se en film på gymnasiet som, handlade om ett fruktansvärt val och jag kan fortfarande ha mardrömmar om den. Det måste vara en förälders värsta tänkbara upplevelse; du måste välja mellan dina barn. Ett överlever, ett mördas och du ska bestämma vilken av dem som går vilket öde till mötes. Jag tror de som kan leva med det valet är få.

Che innan håret fick växa.

Jag trodde i min enfald att de som såg upp till dessa länder var få men senast i somras kom ung vänster och debatterade när jag stod med Moderaterna på torget hemmavid. Frågor om Kuba och Nordkorea ställdes då till dessa personer och svaret var att det var bra länder. Man skulle inte bara se nackdelarna. Jag har ytterst svårt att se några fördelar med Nordkorea.
Vi fick berättas för oss att Kubas situation såg ut som den gör för att USA är stygga vid dem. Jag är inte alltid en hurrare för USA men detta är absurt.

Då jag känner mig som nästan uppväxt i Spanien och alltid har spenderat väldigt mycket tid där nere har jag vänner där nere som jag än idag har kontakt med tack vare internet. Sist jag var nere träffade jag min barndomskompis och hennes man. De var tvungna att gifta sig för att han skulle få stanna i Spanien och de timmarna ihop blev väldigt intressanta. Han var från Kuba.
Han sparade ihop pengar och åkte till Spanien. När han skulle återvända in i Kuba blev han stoppad på flygplatsen och tillbakaskickad. Kuba ville inte längre ha honom kvar i landet då han hade sett för mycket av väst. Han berättade att de två saker han varit mest överväldigad över när han kom till Spanien var att internet fungerade samt att det fanns mer än ett par skor att välja mellan i affärerna. Han kunde inte säga mycket gott om sitt fosterland. Han om någon bör veta.

Förutom dem har familjen fler vänner från just Kuba och tänk. Hon berättar exakt samma sak med den skillnad att hon bor här i Malmö. Hennes föräldrar är inte välkomna att hälsa på henne och hennes familj här samtidigt för sannolikheten att de inte kommer tillbaka är för stor. De får komma en och en. Aldrig tillsammans.
Bra land?

Tyvärr lär det inte hända men jag hoppas att alla de som tror detta med kommunism fungerar vaknar upp. Det fungerar bevisligen inte. Stalin, Lenin, Kim Jong-Un, Pol Pot, Castro, Che.. hur lång ska listan göras? De är/var en samling uppblåsta självgoda herrar som ansåg sig själv bättre än andra.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17325787.ab