fredag 30 augusti 2013

Du gör mig galen!

Jag blev förälskad. Enligt de flesta har jag riktigt dålig filmsmak men jag råkar tycka om bra slut. Det finns för mycket ont och dåligt i världen för att jag ska behöva ödelägga min tid på att se en massa sorgligheter på tv eller liknande också. Dessutom har jag världens problem med att inte börja gråta för minsta lilla och det är grymt pinsamt så länge jag inte är ensam när jag tittar för då släpper jag allt och kan gråta helt hämningslöst. Inte för saker som de flesta gråter för utan saker som ofta spelar ann på något som jag upplever som känsligt. Som att papegojan Blue trillar av lastbilen i filmen Rio, i snön, ensam. Att Tom Cruise vaknar upp ensam i Vanilla Sky. Jag hatar A1. Allt som innehåller "drama" sorteras bort. Det räcker att jag tänker "Vi ses i Nangiala" så kommer tårarna. Fruktansvärt! Nietzsche har rätt. Jag kan inte läsa sorgliga böcker heller så det finns väl en anledning att jag nästan bara läser Eddings och King. Inga tårfyllda kapitel där inte.

"Lidandet upprör oss inte för lidandets skull utan för lidandets meningslöshet"
Nietzsche

"Du gör mig galen!" är bra. Bra film med ett bra slut även om det går att räkna ut det innan. Pat kommer på sin fru när hon är otrogen och gör som de flesta nog skulle tänka sig göra. Misshandlar den hon är otrogen med som dessutom är hans kollega. Utöver det spelar hon deras bröllopslåt samtidigt som hon är otrogen och Pat flippar fullständigt och låses in på ett institut med antydningar på att han har blivit bipolär. Efter åtta månader kommer han ut och ska försöka börja om sitt liv när Tiffany, kompisens syster, dyker upp. Hennes man har precis dött och det visar sig att de har betydligt mer gemensamt än vad de tänkt. De medicineras båda två. Pat löser sina problem med att träna och Tiffany genom att erbjuda sina tjänster till den som vill.
Båda har grymt svårt med det sociala och skulle pekas ut som riktigt udda.

Jag älskar det! Inte så snabb, kanske inte världens bästa handling och slutet är förutsägbart men filmen är underbar på det sätt att han säger precis vad han tänker rakt ut. Hon likaså. Sådana människor är inte alltid uppskattade och konflikterna blir många. Alla huvudrollsinnehavarna är kända från andra filmer och gör denna bra. Se den!

http://www.imdb.com/title/tt1045658/
http://nobleentertainment.com/movie/Silver_Linings_Playbook_BIO_