måndag 12 augusti 2013

Vänsterextremism i Sverige!?

Dra mig baklänges. Det är inte ofta jag blir tyst men häromdagen blev jag stum. De pratade om våld från vänsterextrema grupper på nyheterna. Vänsterextrema! Menar de verkligen att det existerar!?
Jag är ironisk.
Jag anser dock att media betydligt hellre lägger sin tid på att berätta om våldet från högerflanken. Jag kan inte skriva det med någon statistisk säkerhet men är rätt övertygad om att det stämmer. Min uppfattning är nämligen i princip den motsatta och av den anledningen letar jag motsatser i de olika medierna.

Jag är mycket väl medveten om att det finns extrema grupper på båda sidor men den från det högra hållet har jag upplevt två gånger och båda gångerna inträffade för över femton år sedan och var båda i min hemkommun Sölvesborg. Det från det vänstra hållet dyker dock upp betydligt oftare. Att bo i en kommun, vara politiskt aktiv och stå för att man tycker att minknäringen ska få finnas kvar, att människor själv kan välja vad de vill äta och anse att man, om man vill besöka exempelvis en minkfarm, ska göra det dagtid utan en duk som täcker ansiktet så är man inte vidare populär i de vänstra grupperna. Det har resulterat i ett tresiffrigt antal mail om vilken komplett idiot jag är, att de vet var jag bor och en hel hög med ord som beskriver mig på olika sätt.
Samtliga har kommit från vänsterhållet av den enda anledning att jag inte tycker som dem, står för det och vägrar ändra mig. Jag anser att alla får ha sin åsikt men jag skulle aldrig hota den som inte tycker som jag. Min förvåning är stor att tidningarna faktiskt tar upp detta.

Våld, i vilken form det än är, är fel vilket håll det än kommer ifrån. Det visar på lägre stående människor som inte utvecklad något sinne för empati och jag anser att de kunde hamnat inom vilken extremgrupp som helst. Min uppfattning är att de är där enbart för våldet. De förstår helt enkelt inte bättre. Jag anser att det är helt sjukt att de får intervjua människor som begår dessa brott utan att sätta dit dem. Frihet på olika sätt är bra men när någon står och erkänner att de tänkt mörda eller förstöra någons liv bör de inte få gå fria i vårt samhälle för de är ett hot mot demokratin oavsett vilket hörn av extremismen de tillhör.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vansterextrem-grupp-bakom-mordforsok_8404658.svd
http://motkraft.net/om-oss/