söndag 4 augusti 2013

Valet 2014

Jag vill till riksdagen då det är val nästa år. På grund av detta har jag tänkt att framöver skriva poster inom de ämnen som kan tänkas komma upp. Jag vill att alla som vill veta vad jag tycker om någonting ska kunna gå in här och se det. Är det någonting som du/ni inte hittar här är ni välkomna att skicka ett mail till; emilie.pilthammar@moderat.se så ska jag försöka besvara frågorna ni har.

Eminems film 8 Mile var för mig den sista anhalten i min tro att det bästa man kan göra som offentlig person är att helt enkelt berätta allt om mig själv. Det är svårt att hata någon som gör det och så tänker jag göra så gott jag kan. Min privata sfär är familjen. De utesluts i princip från allt jag skriver då mitt politiska intresse är just mitt och inte deras. Jag vill inte att de någonsin ska drabbas av den mobb som finns där ute.

Politik har varit ett av mina stora intressen sedan ungdomen. Från början var det mest skattefrågan som drev mig men efterhand som jag gjorde mitt yrkesval till lärare, började arbeta inom detta och sedermera blev familjehem är det främst barnfrågor jag är intresserad av. Inte då bara själva barnet utan allt runt omkring detta ämne som rättsväsendet, skola och socialtjänsten. Det är alltså främst de mjuka frågorna som intresserar mig.
Mitt mål med att komma in i riksdagen är att försöka påverka många av de saker jag av egen erfarenhet upplevt fel inom socialtjänsten. Jag vill arbeta för ett större samarbete mellan olika instanser då jag många gånger upplevt att det brister där. Ett ökat samarbete hade för mig inneburit att starkare skyddsnät runt allas våra barn och ungdomar då ett samarbete förhoppningsvis hade lett till att de som kommit på glid fångas upp tidigare.

Hamnen i mitt älskade Hällevik.
Jag tittar i princip på alla riksdagsdebatter. Det är inte alltid jag kan se dem direkt men då ser jag dem på nätterna. Jag är en nattuggla och har alltid varit. Nätterna är mitt sätt att komma ikapp allt jag inte hinner med på dagarna och jag önskar mig många gånger fler timmar på dygnet. Jag följer alla större tidningar och nyhetsprogram samt försöker så mycket jag kan fungera genom de sociala medierna såsom Twitter, Facebook och denna blogg.

Jag skulle aldrig någonsin trampa över någon annan för att ta mig fram. Jag tror stenhårt på karma och tror att man ska leva som man lär. I min yrkesroll brukar jag säga till eleverna att skilja på sak och person. Ingen kan älska alla människor på jorden men alla kräver respekt oavsett vad de gjort, vad de tycker och/eller vad de sagt. Alla kan göra fel och så även jag. Jag är ingen ängel och utger mig inte för att vara det. Jag gör dock alltid mitt bästa för att vara rättvis och så rättfram det går.

Utöver politiken är mitt stora intresse musik. Jag har spelat sedan jag var fyra år och behärskar, mer eller mindre bra, de flesta instrument. Min vänstra hjärnhalva är förmodligen betydligt mer utvecklad än den högra då jag förutom musicerandet alltid har älskat att fotografera, greja med lera, måla, sy, plantera och bygga saker. Jag lever efter att jag kan allting tills jag inser att det inte går. Har jag aldrig försökt vet jag inte om jag kan. Sommartid läggs nästan all min tid i trädgården tillsammans med hela lönen. Detta resulterar i att jag alltid har brungröna knän, fingrar och fötter. Utöver detta tycker jag om att resa och jag älskar att stöta på nya kulturer. Det finns inte mycket som är så berikande som att inse att Sverige inte alltid varken är det bästa eller det rätta i alla lägen.

Förutom frågor som rör allt rörande barn är jag väldigt intresserad av familjepolitiken. Då jag och min man gått igenom hela provrörsprocessen har jag väldigt mycket att tycka om den och jag har där många åsikter som jag tänker göra mitt bästa för att ändra på.

Jag har tänkt ta detta i lagom delar så att jag hinner tänka igenom vad jag ska skriva.
Undrar du något så är det enbart att höra av sig!