onsdag 19 mars 2014

Förbjud tiggeriet.

Medmänsklighet?
Jag skulle inte kategorisera det under samma som tiggeriet.
Det krävs vilja och politik för att förändra någonting. Framför allt vilja och då från den enskilda individen.

Lågkonjunkturen har slagit hårt mot alla länder i Europa men tack vare en genomtänkt politik har vi i Sverige klarat oss bra. Vi har det betydligt bättre än många av de andra länderna.
Vi har ett bra utbyggt system som skyddar människor från att hamna på gatan och det är bra. De som räknas som hemlösa finns men är ändå inte så många som i många andra länder.
metro.se
Saken är också den att för att hamna på gatan i Sverige måste du missköta dig något kopiöst. Du måste systematiskt strunta i att betala räkningar och gå de saker du anses behöva.

Med de öppna gränserna som blivit i Europa kan människor förflytta sig bäst de vill mellan länderna och jag ser inget fel i det så länge det är så att man kommer med avsikten att arbeta. Tiggeri anser inte jag vara ett jobb.
Jag tycker inte det är mänskligt att dessa människor ska få sitta och tigga pengar, bygga otjänliga bostäder och uppehålla sig i landet utan papper på att de får det.

Häromdagen var det en intervju med utrikesministern i Rumänien som tagit sig från slummen till den position han hade idag. Han sa att vi skulle sluta tycka synd om de som kom. Att det bästa vi kunde göra var att se till att de inte fick tigga.
Jag anser det vara deras hemlands uppgift att se över deras politik.
Jag tror att ett bra steg i rätt riktning är att förbjuda tiggeriet. Det hade gjort att dessa människor kunde omhändertas och hjälpas hem där deras land måste se till att de får det drägligt.
En stor sak i det hela är dock som deras minister sa, de måste hjälpa sig själv.
Inhumant?
Nej. Jag anser inte det men är fullt medveten om att vi har olika åsikter om detta i Sverige.
Gårdagens nyheter sa dock att över femtio procent av svenskarna tycker att tiggeriet ska förbjudas.
Jag är en av dem.

http://www.svt.se/nyheter/#sverige/svenskarna-for-tiggeriforbud?&_suid=139508569942001310527971154442