fredag 28 mars 2014

Journalistik?

Sätt dit de som anses kunna vara lite skumma!
Precis!
Har någon privatperson tyckt något på nätet som du anser är fel?
Anlita supervänstern för att göra jobbet åt dig!
Är de som skrivit supervänster?
Sorry, då kommer du ingenstans med dina åsikter.

Är du journalist och vill vinna ett pris?
Jaga då alla som står till höger på partiskalan för jagar du de på den andra sidan kommer du bli lika hatad som Janne Josefsson efter hans avslöjanden om Rädda Barnen och andra "bra" organisationer.

dagensmedia.se
Rädda Barnens ungdomsförbund består av vänstermänniskor som tar ställning för allt som vänstern gör. Därför hatades Janne Josefsson.

Är du journalist kan du dessutom göra nästan vilket övertramp du vill för det är dina kollegor som håller i lien efteråt och de dömer ingen av sina egna.

Det finns självklart bra journalistik men många gånger kommer den i bakvattnet då den mindre bra tar plats. I slutet av artikeln kommenteras det att det är många som vill föra fram god journalistik..
God journalistik.Vad betyder då det?

"Årets rookie bland de nominerade är Researchgruppen, ett journalistnätverk av datorkunniga anti-rasister som hjälpte Expressen"
Med andra ord: Ett gäng från extremvänstern, riktiga extremvänstern, som anser att våld är rätt väg att gå har hackat (alltså tagit sig in på sidor olagligt) sidor på nätet för att deras egna handlingar inte ska se så hemska ut. De har hackat och hängt ut opolitiska människor. De har gått förbi svensk lag och agerat bödel. De har hängt ut människor utan att veta om det verkligen är de som skrivit det som skrivits. De vet bara att det var den användare som de var registrerade på men de kan inte bevisa att det är den personen som skrivit. Det hade med all sannolikhet aldrig hållit i rätten men det behövs inte, för extremvänstern har med hjälp av Expressen förstört dessa människors liv genom att agera domare och bödel. Ingen försvarar vad som har skrivits för det var förkastligt.
Är detta rätt?
Förtjänar dessa människor ett pris?
Absolut inte om ni frågar mig.
Detta är ett perfekt exempel på ordspråket "Ändamålen helgar medlen".
Eller?

Är det ok att begå en brottslig handling för att påvisa något som visserligen är idiotiskt men i få fall olagligt? Jag tycker det inte.
Om du tycker det är ok att hacka konton för att ta reda på information. Är det ok i alla fall?
Om vi tar extremhögern, hade det varit ok att de hade gjort detta för att hänga ut vänsterfolk?
Min gissning är att det hade blivit ett ramaskri och sedan hade de högerextrema dömts för någon sorts intrång. Är Sverige och svensk lag så olika beroende på vem den gäller?
Det känns så även om jag tycker att tanken är skrämmande.

Min slutsats av det hela är: Är du journalist och vänster?
Begå en brottslig handling så kan du belönas med den svenska journalismens finaste pris.

Frukansvärt.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/#./sveriges-basta-avslojanden-belonas?&_suid=1395750221142049690426846031993