torsdag 20 mars 2014

Vem vill bli polis?

Vad du än gör, kommer du göra fel som polis.

Jag kritiserar mycket och ofta men anser att det är vad jag ska göra som förtroendevald. Jag framför mer än gärna bra kritik när jag anser det befogat men genom att bara säga de bra sakerna förändrar man ingenting till det positiva.
När jag läser artiklarna nedan, undrar jag helt ärligt varför någon söker till polisen när det helt uppenbarligen är så, att oavsett vad de gör, så gör de fel. Media kommer hänga ut dem.

Att vara polis innebär obekväma arbetstider men det vet de som söker.
Det innebär att du utsätter dig för en risk och det vet de om.
Nu ingår det dock att du ska bli granskad oavsett vad du gör och du ska bli det av den största mobb samhället har, media.

Artiklarna handlar om två pojkar som tankat sin bil och smitit från notan.
Polisen följer efter dem och beordrar att en bro ska hissas för att få stopp på dem.
De kraschar och dör, fruktansvärt för dem, anhöriga och poliserna.
hd.se
Kontentan av allt är dock att de begick ett brott och det var fel. Polisen gjorde sitt jobb.

De poliser som fick order om att hjälpa människor hem enligt REVA fick utstå massvis med saker trots att det inte är deras beslut. De som skjuter någon ska utredas trots att de blivit hotade. Den polis som tar hårt i någon riskerar utredning.

Självklart är inte polisvåld ok men snart verkar det som om de bara ska gå runt i sin uniform och vara söta. Snor du en bil, begår du ett brott, jagar du någon med kniv, då får du helt enkelt räkna med att du kommer bli jagad för de medborgare, åtminstone jag, som är laglydiga tycker att polisen ska ta dem som begår brott.
Jag vill känna mig säker oavsett om jag är hemma eller ute någonstans för hade vi inte haft polisen hade det till slut blivit anarki.
För min del kunde vi utrustat alla poliser med vapen med gummikulor för sen litar jag på att de endast skjuter när de känner sig hotade eller när det är någon fara för någon annan.

Det är tragiskt att dessa pojkar dog. Verkligen! Och jag lider med deras familjer.
Problemet i denna historia är dock att de begick ett brott och hade därefter inte vettet att helt enkelt stanna bilen. Straffet de hade fått hade med all sannolikhet inte blivit högre än böter.

Polisen måste sköta sitt jobb och det är att se till att vår svenska lag gäller och följs.
Och den ska gälla alla.

http://www.svt.se/nyheter/#regionalt/svtsormland/dodskraschens-vittnen-vi-kunde-ha-dott?&_suid=139508625415407882759746719181
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/polisjakten-som-slutade-i-tragedi
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtuppland/polisbefal-jobbar-kvar-under-utredning
http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/svtsormland/ratt-att-inte-lamna-ut-poliser-till-svt-sormland