tisdag 11 mars 2014

Kristna Värdepartiet åter igen..

Jag blir så rädd! En människosyn som inte är riktigt som den skulle i mina ögon. Ok om du är emot abort. Jag är inte jätteglad i det själv och har aldrig varit, men jag anser att gällande regler är bra och vill att de ska vara som de är även i fortsättningen. Jag anser att man bör tänka före men när det då inte blir riktigt som man tänkt sig så ska alternativet finnas.
Det andra alternativet är för mig barn som föds till livet oälskade och det är inte bra.

Mitt stora problem när det är något är att jag läser. Jag har läst mer om kristna värdepartiet och att det finns människor som tänker såhär år 2014 är fruktansvärt skrämmande.
Ju mer jag läser desto mer sektlikt blir det. Hade de regerat hade jag inte haft några barn för de är emot all form av hjälp till par som inte kan skaffa barn naturlig väg.

De är emot provrörsbefruktning i olika former. Alltså både ivf och Icsi som vi gjorde. Anledningen är en att de anser allt liv börja vid sammansmältningen mellan spermien och ägget och vid en provrörsbefruktning befruktas alla de ägg man kan befrukta för att sedan slippa göra om en lång process om det inte går. På grund av detta är det Kristna värdepartiet emot detta då de anser att många  "barn" bara kastas.

Jag hyllar livet, verkligen. Jag anser dock det egna valet viktigare. Jag anser inte embryona vara liv i den bemärkelse att det är som att mörda en människa. Jag anser inte att de ska lägga sig i detta. Detta är för mig vindar av missnöje som gör att de vill begränsa människors rättigheter. Ska de börja göra som i de katolska länder där det är förbjudet? Eller som i Texas där man inför lagar så att en abort blir omöjlig? Detta är sjukt.
Att förhindra en graviditet är såklart alltid bäst genom att använda skydd men det är inte alltid så enkelt. Alla vi som inte kan få barn naturlig väg då? Ska vi aldrig någonsin få chansen?

Cirka tio procent av alla par har problem att skaffa barn. Vad ska de säga till dessa människor?
Tänk hur många barns som finns till på grund av provrörsbefruktning, vad ska de säga till dem? Att de är onödiga för att de kanske har en massa syskon som inte blivit mer än ett pyttelitet embryo?

Hade de sagt att de ville införa möjligheten att skänka dessa embryon eller forska på dem, som jag anser att vi bör göra i Sverige, så hade jag förstått det. Allt de kommer med nu är i mina ögon dock sjukt.

Åter igen. Jag kommer definitivt inte rösta på detta parti, någonsin.

http://rod.se/abortmotst%C3%A5ndarna-organiserar-sig-politiskt/