fredag 21 mars 2014

Klar befogenhet till lärare!

Tack!
Domen igår visar att  vi som lärare får ta ut en elev om det anses nödvändigt.
Barnombudsmannen är kritisk och jag är inte förvånad men ser det på ett helt annat sätt.
Denne kanske skulle vara kritisk till föräldrarna istället?


svt.se
När du går i sexan är du tolv år gammal och inte alltid vetande om vad som är ditt eget bästa. Jag fick lära mig från det att jag var liten att hemma bestämde mina föräldrar, och i skolan läraren och denne sa man inte emot. Punkt.
Jag är medveten om att det inte är så längre men samtidigt fungerar det inte som det är idag.

Målet är självklart alltid att läraren ska ha så mycket respekt att eleverna gör som de blir tillsagda ändå men när det inte går, och en elev ställer till det för hela klassen, är detta bra.
Jag är glad över denna dom!
Denna visar nu att det är ok för en lärare att lyfta ut en elev om den anses förstöra för alla andra och inte lyssnar när den blir tillsagd.

Eleven som blev utlyft och dennes föräldrar känner sig kränkta och gjorde därför denna anmälan. Jag kan inte säga hur det har varit i detta specifika fall men tyvärr är det så att många föräldrar anser att just deras telningar aldrig någonsin har gjort något fel. Aldrig, för på något sätt är det precis alla andras fel utom just deras barn.

Jag tror inte att denna dom innebär att fler elever blir utlyfta för det är bara i absoluta nödfall detta sker men jag anser det vara väldigt bra för oss lärare att veta vad som gäller.
Vi FÅR lyfta ut en elev som är jobbig.
Detta är självklart inte för att kränka den eleven utan för att låta alla de andra få arbetsro.
Tack!

http://www.svt.se/nyheter/#regionalt/sydnytt/dom-i-dag-efter-stokig-lektion?&_suid=139538760842906084286381893653