tisdag 4 mars 2014

Vad röstade du sist?

Vad jag minns är folkminnet åtta månader. Jag kan inte minnas var jag läst eller hört det men har för mig att det är så och tror nog att det kan stämma. Det innebär att folk i gemen, åtta månader efter att något har hänt, kan påminna sig om att det hänt något men inte vad.
Ser jag till mig själv tror jag många gånger att åtta månader är för mycket då det inom vissa saker kan missa på många år. Vem skulle på rak arm påstå att det är tretton år sedan 9/11!?
Tiden går jättefort!
Vad jag åt igår kan jag inte minnas men saker som jag varit väldigt intresserad av stannar länge.

Undersökningar visar nu att många inte vet vilket parti de röstade på i förra valet. Många minns men många gör det inte. Jag vet men det är för att jag är väldigt intresserad av politik.

tecknar-olle.se
Stämmer det att människor inte minns vad de röstade och att folkminnet inte ens är ett år måste det betyda att det bästa en person som vill fram politiskt kan göra är att ställa till med en skandal knappt ett år innan valet. Detta skulle ju i så fall betyda att människor minns namnet men inte i vilket sammanhang det användes. Det betyder i sin tur a
tt all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet även om det inte känns så vid det enskilda tillfället.

Jag tror inte att de flesta är så intresserade som jag är och tror att många på rak arm inte kan säga de stora skillnaderna mellan partierna. Vilken partitillhörighet man har, eller vilket håll man lutar åt, tror jag dock de flesta känner. Tyvärr lever många gånger gamla värderingar in om att exempelvis S skulle vara ett arbetarparti kvar för det har någon hört att deras föräldrar eller far/morföräldrar sagt.
Jag tycker att det borde ingå viss kunskap för att få rösta då det är viktigt för vårt land vilka som styr. För vår framtid och för våra barn.

För mig är det oviktigt vad någon röstar på eller glömt vad de röstat på. Varje val är ett nytt och ingen kan leva på gamla meriter för alltid. Det gäller att visa vad man vill förändra och hur!
Minns du vad du röstade på sist eller du satsar på valen som kommer?

http://www.svt.se/nyheter/val2014/det-politiska-minnet-ar-kort