tisdag 18 mars 2014

Puts väck borta?

Hur kan ett helt flygplan bara försvinna?
Jag är nog inte ensam om den frågeställningen.

Jag kan inte påstå att jag är förtjust i att flyga och har aldrig varit. Det var lugnt fram tills jag för många år sedan var på väg på semester när planet fick gå ner ch nödlanda. Jag vet att sannolikheten för att det ska hända är yttest liten men jag lyckades vara med på just det planet. Som tur är var det ingen fara och alla klarade sig fysiskt oskadda. Jag har dock sedan dess tyckt att detta med att flyga är obehagligt och jag kan inte påstå annat än att jag tänker mig för en extra gång innan jag ska iväg.
svt.se
Den händelsen satte spår i mig och det spelar ingen roll hur mycket jag läser, människor berättar eller jag hör att det är farligare att köra bil än att flyga. Jag tycker det är obehagligt.

Denna händelse har verkligen inte gjort detta bättre.
Tanken på hur människorna ombord mår/mådde kan inte vara någon höjdare. Jag minns den kompakta tystnaden som inföll när jag flög den gången. Det hade gått att skära i den.
Jag kan bara gissa mig till hur detta har känts.

Vad har då hänt?
Redan när det försvann började jag gissa på terrorism då jag anser det väldigt svårt, näst intill omöjligt, att ett nytt flygplan bara försvinner. Jag vet inte vad som kan ha hänt men gissar på att det är någon form av terrorattack och jag håller tummarna för att det har landat någonstans och att alla ombord lever. Jag har väldigt svårt att se varför någon skulle kapa planet och störta det i havet utan att ens ha fört fram vilka krav de har.
Jag hoppas verkligen att det inte ska vara ett mysterïum för länge.
Vad som än har hänt förtjänar de anhöriga att få veta.

http://www.svt.se/nyheter/#vetenskap/darfor-kan-en-jumbojet-forsvinna?&_suid=1395086731384023187204921599774
http://www.svt.se/nyheter/#varlden/chatt-tror-du-att-planet-har-kraschat?&_suid=139508690931107642757760286509