lördag 15 mars 2014

Det kollektiva tänket.

Jag eller vi.
För mig är detta väldigt enkelt.

Artikeln berättar at vänsterfolk oftare använder "vi" medan vi blåa gärna skriver i jagform. Självklart tänker jag, av två anledningar. Jag vill dels inte gömma mina åsikter barkom ett "vi", och dels vill jag inte stå till svars för vad alla blåa tänker och tycker. Jag är jag och kommer alltid vara.

sverigeskommunikatorer.se
Det skrivs om vikten av sociala medier och jag tycker dessa är bra även om det många gånger kan bli väldigt vinklat som jag ser det. Det kan vara svårt att få ut en rättvis om något via ett forum med få tecken. Det är dessutom väldigt lätt för meningsmotståndare som gärna går under kategorin "vi" att missuppfatta saker med vilje. Jag funderar inte så och skulle aldrig kasta en sten i glashus. Jag vet att jag inte är perfekt och skulle aldrig någonsin hyckla någon annan för deras missar, oavsett vad de är. Istället för att stjärndumpa och hänga ut folk kontaktar jag dem hellre och berättar att det de skrivit kan missuppfattas. Då gör jag detta privat så att de inte ska behöva stå till svars för det också. För mig är detta en självklarhet ur ett medmänskligt perspektiv. Jag vill vinna valet på mina bra åsikter och tankar, inte för att jag är duktig på att slänga skit om alla andras.

Detta med jag och vi gäller för mig allt. Jag skriver aldrig om vi. Vi är för mig de närmsta, familjen, och de hålls helt utanför mitt politiska liv. De ska aldrig kunna få slängar över vad jag tycker politiskt och mina åsikter är mina.

Som jag ser det använder vänsterfolket ordet "vi" för att gömma sig på samma sätt som när de demonstrerar. De vill inte visa vilka de som individer är och döljer sitt ansikte. Så tolkar jag vi. Vi är ordet den fege använder för att skydda sig själv. Det är alltid "vi" som klagar till chefen eller vill ha en speciell förändring. Ytterst sällan "jag".

Sociala medier är en del som är "jag". Min facebooksida och min Twitter handlar om mig och inte om min familj. Jag lägger aldrig ut bilder på barnen, nämner dem aldrig vid namn och skulle aldrig någonsin utsätta dem för mobben som finns där ute. Alla de som inte kan skilja på det här med vi, du, jag, ni.. Sociala medier är för mig mitt ansikte utåt och endast mitt.
Även de gånger jag gjort något med familjen så benämner jag det med "jag". De ska inte behöva stå till svars för en uppdatering jag har gjort.

Ovanstående är anledningen av att jag alltid använder "jag" förutom i vissa enstaka fall.
Jag är helt enkelt jag och önskar att fler hade vågat stå upp för just det där med "jag".

http://rod.se/politiskt-bloggande-styrs-av-ideologi/