måndag 24 mars 2014

Tur att S alltid vet bäst.

Vill du ha alternativ i ditt liv?
Vill DU få möjligheten att göra dina egna val?
Välja allt inom välfärden själv?
Tror DU att du själv vet bäst?
Det tror jag. Jag är övertygad om att du vet vilken skola dina barn ska gå på och varför du väljer den är upp till dig. Jag är övertygad om att du själv vet vilken vårdcentral som passar dig bäst. Jag tror på dig. Vill du inte göra några aktiva val? Då väljer någon annan åt dig.

Kan det bli lättare?

Nu har socialdemokraterna tydligen bestämt sig. De vet exakt och precist hur många som ska vara anställda inom exempelvis skolan. De vet hur många personer som krävs för att ett arbete ska skötas på ett tillfredställande sätt. Deras tighta kontakt med facket skiner igenom.
I deras skola ska vi inte se resultaten utan bara formen.
Om vi skulle gjort såhär borde de ha ett underlag som säger att fler lärare innebär bättre kunskap för eleverna. Det finns dock inte och jag är övertygad om att det inte är så. Jag är övertygad om att det för det mesta inte alls har med vartannat att göra.

dagens.se
Jag tror att elever lär sig bäst av en motiverad och aktiv lärare. Någon som älskar sitt jobb och brinner för barnen och ungdomarna för just de lärarna minns jag själv. Jag så fram emot deras lektioner och när jag var som mest skoltrött var det just de lektionerna jag gick till fast att jag inte brydde mig om de andra. Eldsjälar.

Nu ska alltså socialdemokraterna, om de får som de vill, bestämma hur många som minst får vara anställda för i deras värld går det inte att göra ett bra jobb annars.
Jag tänker såhär: Lägg er inte i detta!
Så länge målen som är uppsatta nås ska ingen kunna bestämma eller detaljplanera för någon annan. Sköter de sitt uppdrag så är det kanon. Skulle de sedan tjäna på det så är jag glad för deras skull! Jag blir inte avundsjuk eller tycker att det är orättvist! Det är inte fult att tjäna pengar, inte genom skolan heller, så länge de gör sitt jobb. Så länge de ser till att eleverna har all den kunskap de måste ha i den årskurs de befinner sig.

Jag gillar alternativ och vill verkligen inte tillbaka till ett system där alla ska tvingas in i samma fålla. Människor är olika och ska därför få göra egna val.
DU vet bäst!

Eller vad tror du?
Valet är ditt i september.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5815489
http://www.svt.se/nyheter/#val2014/lofven-skolan-ska-styras-av-demokratin?&_suid=13953886498660010635871100540483