lördag 22 mars 2014

Sanningssägarna Expo.. eller!?

De högerextrema grupperna har blivit mer aktiva säger Expo. Samtidigt hör jag på nyheterna att två till är gripna efter demonstrationerna i Kärrtorp, båda vänsteraktivister.

På nyheterna berättade de för några veckor sedan om att det i dåliga tider, som det räknas vara nu, gror väldigt mycket i de extrema leden på båda hållen och jag försvarar verkligen ingen av dem.
Jag kritiserar dock starkt hur media framställer nyheterna då jag är helt övertygad om att det minst sker lika mycket skit rent ut sagt, från båda hållen.

sverigesradio.se
Titta hur de högerextrema grupperna, under Hammaren och Skäran,
kastar sten..
Expo har blivi ett media att räkna med. Media som anses vara viktiga, media som anses vara politiskt korrekta och kunniga. Andra media framställer dem också så och till och med vår regering ger dem möjligheterna att framställa sig själv på detta sätt. Expo bygger på och samarbetar med grupper som är allt annat är demokratiska. Grupper med ledande personer som anser att våld är ok, om det sker mot rätt håll vilket enligt dem är mot höger.
När regeringen beställde en rapport om afrofobin i Sverige gick uppdraget till slut till Tobias Hubinette som var med och startade upp AFA, antifascistisk aktion. Uppdraget gick genom Mångkulturellt centrum. Killen är alltså känd inom extremvänstern, i ett forum som förespråkar våld. Han får detta uppdrag. Vem tror att han klarar att göra ett opartiskt jobb?
Inte jag.
Gissa vad!?
Han har dessutom jobbat på Expo.

De högerextrema grupperna i Sverige är noga kartlagda i Sverige sedan många år. De vänsterextrema då? Jag har verkligen försökt hitta någon kartläggning av dem men utan några trovärdiga, opartiska resultat. Lika lite som jag skulle länka till Expo eller någon vänsterextrem sida skulle jag länka till en högervriden. Ingen av dem är opartiska enligt mig.
Det vettigaste jag hittade var detta: (Läs den!)
http://newsvoice.se/2014/02/07/hogerextremism-eller-vansterextremism-vilket-ar-varst/
Jag har ingen aning om vad det är för en tidning eller vad den står för men artikeln är väldigt bra. Jag har vänner som berättat exakt samma historia från andra tillfällen. Varför får vi inte höra om detta?
Varför kollar ingen upp de vänsterextrema sidorna?

Vem säger att Expo är en makt?
Jag gör det inte.
Tänk dig tvärtom. Vad hade hänt om de anlitat någon som varit med och startat upp en högerextrem grupp? Hade det varit ok?
Tänk er att regeringen anlitat en högervriden sida som låtsas vara opartisk. Hade det varit ok?
Det tror inte jag.

Jag har länkat till Expos sida med deras vänner. De rödgröna partierna återfinns tillsammans med de röda facken. Är då Expo sanningssägare?

I mina ögon går de den rödgröna/extremvänsterns ärenden.
De begår brott som rättfärdigas genom att det är brott mot en grupp i samhället de inte anser vara ok. Vad är det för fel på mig då?
För jag anser ingen av sidorna vara ok, jag vill ha opartisk media.
Jag ill inte ha media som alltid tänker blått och skyddar allt på den sidan.
Varför ska jag då stå ut med media som är röd, skyddar det röda, och endast jagar en sida av extremismen? För så är det imina ögon.
Expos jagande av högern och extremåsikterna på högerkanten rättfärdigar hatet och våldet från vänstersidan och jag tycker det är fruktansvärt.
De gör genom sitt exponerande av åsikterna till höger att enbart de syns och allt annat tystas.
I deras värld finns uppenbarligen inget våld från vänsterfalangen vilket jag tycker är konstigt.

Den första händelse som verkligen fick mig att fundera över detta var G8-mötet i Göteborg 2001 när hela avenyn slogs sönder. Mig veterligen såg jag inga nynazister slå sönder saker utan precis tvärtom, vänsterextrema.

Jag tycker allt våld är fel, varför tycker inte media det?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/vansterextrema-eskilstunabor-atalas-efter-attentat
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/expo-berattar-om-smr
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4657&grupp=20690&artikel=5813292
http://stiftelsen.expo.se/vanner.html
http://skola.expo.se/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette
http://mkc.botkyrka.se/om-oss
http://research.nu/