söndag 9 mars 2014

Och tiden flyger bort..

För 17 år sedan idag togs ett stort liv bort från den stora scenen. Trots att det inte syns har jag alltid haft en svaghet både för r&b, hiphop och rap. Vissa saker sitter väldigt hårt och mina minnen styrs ofta av musik, dofter och rörelser.

Notorious var tillsammans med Tupac två av de största och det var egentligen inte förrän efter mordet på den förstnämnde som jag upptäckte att jag faktiskt gillade musiken.
Utöver det är det så, enligt mig, att en av de största låtarna som någonsin gjorts gjordes enbart på grund av mordet på honom. Hans fru och vän gjorde och tillägnade en cover till honom och denna låt förknippar jag i sin tur till en av min barndoms saknade vänner och en vän som för ett år sedan igår  slutade finnas i denna världen vilket har gjort att jag omöjligt kan lyssna på den utan att tårarna börjar rinna. Den sitter ordagrant fast och den dag jag sitter på hemmet kommer det förmodligen vara det enda jag minns.

"Every step I take, every move I make
Every single day, every time I pray
I'll be missing you
Thinkin of the days, when you went away
What a life to take, what a bond to break
I'll be missing you"


Jag brukar säga att jag gillar all musik och det stämmer i princip. Det är ytterst sällan jag stänger av även om det händer. Ovannämnda musikgenrer har en otrolig förmåga att ha smarta texter och det är då oftast de jag lyssnar på. Jag tycker att alla borde ge det mesta en chans och inte vara så enkelriktade. Jag lyssnar lika gärna på Taube som Eminem, Pavarotti som Britney. Alla har någon bra del man kan lyssna på även om allt inte är outstanding.

Tankarna går till alla de jag saknar och Notorious familj som säkert saknar den pappa/make de aldrig fick leva sitt liv med. Livet går ändå på något märkligt sätt vidare.

"I know you still living your life, after Death"

http://www.youtube.com/watch?v=mM0-ZU8njdo

http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Notorious_B.I.G.