tisdag 7 juni 2016

Arbetsmiljön är bland det viktigaste!

Vikten av en god arbetsmiljö där man arbetar visar sig vara viktigare och viktigare så jag ska slå ett slag för världens bästa arbete: Bli lärare!

Havelidens skola är bäst. Det låter kanske förmätet för många men så ser jag på det. Jag har trivts i princip på alla arbetsplatser jag varit och jag har testat det mesta. Läraryrket har dock varit ett kall med plusset att utbildningen fanns inom köravstånd. Jag har sedan utbildningen färdades arbetat på över femton skolor så jag anser mig ha en rätt bra anledning till att påstå att just skolan i Hällevik, den är mer än välfungerande.
Stämningen i personalen är på topp, arbetsmoralen hög och vi är ett bra gäng som arbetar tillsammans trots att arbetsbelastningen med jämna mellanrum är hög. Det går att prata med alla och åsikter kan ventileras.
Jag älskar mitt arbete!
solvesborg.se

I tider då arbetsmiljön pekas ut som en av anledningarna till att många går in i väggen eller mår dåligt bör de platser som inte har detta problem hyllas! Min arbetsplats är en sådan.

Av egen erfarenhet kan jag skriva att det finns skolor som har speciella platser i sitt arbetsrum till vikarier. Där dessa behandlas olika eller ses ner på. Man får inte ens välja plats att sitta. Lätt att komma in i gruppen då. Det har funnits underbara arbetsplatser med och kollegor jag har haft som jag verkligen saknar. Med tiden blir de ett trevligt minne som man fått lärdomar om.
Att vara ju lärare borde vara ett kall även om jag inser att det inte är så för alla.
Lärare har en så viktig roll i vårt samhälle och fler bra lärare behövs alltid.

Tyvärr kan inte alla arbeta på Havelidens skola och det finns inga tjänster ute här men detta ställe är unikt bra så får ni chansen, sök jobb här!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6444669