tisdag 21 juni 2016

Vår fantastiska värld..

Våldtäkt betyder äktenskapsbrott.
Du har ju haft sex utanför äktenskapet!

I Doha, huvudstaden i Qatar, anmälde en kvinna att hon hade blivit våldtagen. Vad gör polisen då? Jo, de anhåller henne. Hon har nämligen haft sex, frivilligt eller ofrivilligt, utanför äktenskapet och ska därför straffas. Finns det någon som inte anser att detta tänk har rötter i forntiden?

Utöver äktenskapsbrott kan hon dömas för att hon druckit alkohol trots att klubben hon var på hade tillstånd trots att det annars är förbjudet att dricka sprit i detta land.
Som jag ser det blir det såhär fel när länders lagar och system bygger på religion.
Röda områden är de länder som anser att våldtäkt inom
äktenskapet är en våldtäkt.

Sveriges traditioner är även de mycket uppbyggda på religion med den stora skillnaden att det gjordes för väldigt många år sedan och sedan dess har reglerna ständigt plockats bort och moderniserats. Få ungdomar vet idag varför vi firar de traditioner vi gör och än mindre kan de förklara det kristna eller fornnordiska budskapet bakom dem. Jag anser dock inte att det är något fel i det utan bara bra då det för mig är en katastrof när politik och lagar blandas med religion.

Man kan tänka att Qatar är ett omodern land utan pengar men så är inte fallet då landet är rikt på olja. Tänket som genomsyrar detta land är dock ständigt återkommande i hela denna regionen; religionen är viktigast. Kvinnan är inte värd någonting och lagarna bygger på religiösa tankar.
I Qatar är det ok att våldta kvinnan du är gift med och det blir inget straff för just det, ni är gifta! Mannen äger kvinnan och kan göra precis vad han vill med henne.

Problemet blir när människor med detta tänk tar sig till Europa och vill fortsätta utöva detta system. Många flyr från detta tänk och vill ha en ny start här men förväntas då många gånger, av sina landsmän, hålla fast vid det tänk de har flytt från.

Allt logiskt tänk säger att en våldtäkt inte bör vara något offret ska dömas för.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/anmalde-valdtakt-greps-for-aktenskapsbrott