onsdag 29 juni 2016

Ett system i kras.

Ensamkommande barn har visat sig vara vuxna och för en gångs skull håller jag med socialdemokraterna. Systemet har varit fel och det har varit en katastrof att barnläkarna fick vetorätt mot att göra åldersbedömningar.
Sverige är det land som har varit snällast med åldersbedömningar. Vi har i princip inte gjort några alls och den sista tiden, trots tystnaden kring det, har det varit program på radion där "barnen" själv berättar att det finns få barn på boende som är just för barn. Utöver det har Migrationsverket sagt att alla som påstår att de är barn ska behandlas som det.
Detta stämmer även överens med vad de asylsökande själv säger fast de berättar det för att visa hur synd det är om dem. Det är svårt att spela barn som vuxen! Och förnedrande.
svt.se

Förändringarnas vindar, de många efterlyste redan när några trodde att öppna hjärtan kunde lösa världsproblemen, blåser nu och det är i sista minuten om det inte är för sent. Sverige kommer köra över läkarna och det ska utföras ålderskontroller.
Tack!
Det borde skett för länge sedan för den som inte slutit ögonen och nynnat på någon mysig melodi helt för sig själv har sett att de som ljuger är många. Våra grannländer skrattar och enligt de asylsökande fick de redan i Turkiet veta att Sverige var landet man skulle ta sig till för där var alla som sade sig vara barn, barn.
Det säger sig själv att det inte fungerar.

De nya asylreglerna som nu har röstats igenom kommer förhoppningsvis göra skillnad.
Problemet som jag ser det är att vissa har sagt detta länge, ett parti har påstått det hela tiden och många har tvivlat på det som enligt PK-media har varit rätt.
Nu genomförs allt som sagts men senare än tänkt så varför i hela världen kan man inte bara erkänna att man inte tänkt riktigt klart ett tag?
Varför inte säga att de kanske hade rätt i just den frågan?

Vi lär alla barn att de ska ge cred till den som ska ha det. Man ska inte ta åt sig äran för något man inte har genomfört själv och man ska inte ta andras idéer för att saluföra dem som sina egna. Det är fel och falskt. De flesta barn förstår detta och får magkänslan som säger att de har betett sig fel.
Varför i hela världen har den magkänslan försvunnit hos de som styr?

Förhoppningsvis blir det förändringar som kommer märkas.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6448946
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6448946