onsdag 22 juni 2016

Förändringarnas vindar blåser

Imorgon smäller det. Då får vi veta hur Storbritannien tänker göra med sitt medlemskap i EU.
Jag har ingen aning om hur det kommer slå ut men ser väldigt positivt på denna omröstning. Jag ser det nämligen som sunt att någon faktiskt protesterar mot det EU har blivit.

Jag var positiv till EU och är det fortfarande i vissa saker. I andra är jag på stark kollisionskurs med hur hela systemet ser ut och de sista åren har min kritik blivit betydligt mer påtaglig. Jag är inte längre så positiv till detta so jag en gång var och jag tycker därför att denna folkomröstning ska bli väldigt intressant. Jag hoppas på att de inte lämnar EU men hoppas samtidigt på att det blir med minsta möjliga marginal för att visa alla herrarna där nere att de inte ska ta det de gör för självklart.
affarsvarlden.se

Tanken med EU är för mig bra. Fri handel över gränserna är för mig en grundbult för att Europa ska fungera som en och skulle det bli krig eller katastrofer är tanken bra att vi ska ha en stark hjälp av varandra.

Problemet har blivit nu när det verkligen uppstått problem. EU fungerar inte!
Människor strömmar till Europa och inget kan längre hindra dem från att ta sig vidare trots att reglerna säger åt dem att stanna. Trots lagar och konventioner kommer människor till Sverige som på sin höjd borde ha fått människor tilldelade sig. På något sätt har de dock kringgått alla regler och tagit sig till Sverige. EU gör ingenting åt detta.
Ingen fördelningspolitik har fungerat, trots att dessa människor ska vara en så extremt bra grupp för tillväxten i landet. Inga länder öppnar sina dörrar, eller hjärtan, för dessa personer utan tvärtom.
De ser dem som en kostnad.
Sverige gör inte det.

Vad som är bäst vet inte jag men jag hoppas på att detta kan leda till förändringar. Jag vill se ett tydligare EU som tvingar länder att ta sitt ansvar för de människor som nu finns här.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/wallstrom-varnar-for-brexit