tisdag 28 juni 2016

Naturligt är bäst!

Heltäckande eller naket. Tankarna om bådadera är många men en dom har nu fastställt att det är ok att bada topless på badhus. Tack säger jag!

Jag har aldrig varit blyg och har inga större problem med nakenhet men tycker dock inte alltid att det passar sig. Som återkommande turist i Spanien har man vant sig vid de nakna människor som envisas med att dyka upp på vissa ställen. Nudiststränderna finns och människor hänvisar till att det är naturligt. Jag har inga som helst problem med detta även om jag själv inte hade valt att springa helt näck.
finest.se

De sista åren har debatten gått om att män och pojkar tafsar på kvinnor på olika badhus. I besök på badhusen finns det de som har badat med heltäckande klädsel och jag ska klart säga att jag föredrar de utan överdel av rent hygieniska skäl.
På samma sätt som jag inte vill att någon som lagar mat har långa ärmar vill jag att människor ska ha kläder på sig i badet. Undantag kan göras när klädsim ska göras men det är det jag kan se.

Om jag har förstått rätt var det en grupp kvinnor i bland annat Malmö som protesterade mot att de inte ansågs äga sina egna kroppar och de valde därför att ta sig till badhuset iklädda badbyxor. De hade helt enkelt ingen överdel men en underdel. Några ansåg detta vara helt opassande och protesterade. Vad är det som är så fel med detta?
Bröst är inget märkligt och något alla har oavsett kön och därför är det också svårt att förbjuda det. Är det någon som stör sig på det är det bara att gå därifrån.
Människor som kommer från platser där kvinnokroppen är något hemligt och privat som ska gömmas i tält får antingen ta sig en titt och se att det inte är konstigt eller välja att inte stanna på badhuset.

I ett land där alla får vara som de är, ska också alla få göra det valet utan press från någon annan.
Vill du dölja hela din kropp så gör det, men ha inga åsikter om den som inte vill dölja den heller.
Det är nämligen fritt fram för alla.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/fritt-fram-for-topless-i-badhus