lördag 18 juni 2016

Ensamkommande vuxna..

Åldersbedömning. Vuxna som spelar barn. Frustrerade tjänstemän.

Enda anledningen till att detta program har fått sändas är garanterat att en del av vinklingen är att det är synd om de så kallat "ensamkommande barnen". De mår nämligen dåligt av att ljuga då de egentligen är vuxna. De säger i intervjuerna att de skäms, känner sig förnedrade, inte får någon respekt och blir hånade. Det är jobbigt för dem att spela barn när de egentligen är vuxna.

De själv säger att anledningen till att de ljuger är att de redan i Turkiet fick veta att Sverige skulle man ta sig till. I Sverige fick nämligen alla som sade sig vara under arton år uppehållstillstånd.
En av de intervjuade berättar att i den klass han går i är de femton personer. Femton barn på pappret men alla är egentligen vuxna. Allt enligt egen utsago.

Österåkers kommun berättar att deras gissning är att fem av de 98 barn de har boende egentligen är under arton år. Det skulle innebära att över 90% av alla dessa "barn" egentligen är vuxna.
I Helsingborg är deras uppskattning att cirka var fjärde som kallar sig för barn egentligen är vuxen.
svt.se

Både de asylsökande och personal i Sverige upplever att problemet är Migrationsverkets regler. De ska nämligen gå på vad "barnet" säger. Påstår någon att de är minderåriga så är de det. De har gjort en ändring som kan plocka bort människor som uppenbarligen är äldre. Exempel på detta ges som att vissa är gråhåriga.

SKL säger att det är ett problem med vuxna på boenden för barn. Skolsituationen fungerar inte, de asylsökande är äldre än personalen och barn utsätts för övergrepp.

Kostnadsskillnaden är på ett år cirka en miljon per barn. Varje person som ljuger om sin ålder och påstår att de är barn kostar alltså samhället cirka en miljon kronor.
Halva kostnaden för migrationen i Sverige är för ensamkommande.
I fjol kom det över 35 000 personer. Med Helsingborgs siffror skulle det innebära att strax under 9000 personer är vuxna och detta skulle då innebära en merkostnad på cirka 9 000 000 000 kronor. (Nio miljarder). Med Österåkers beräkningar skulle det innebära att strax över 30 000 av dessa personer är över arton år.
Det skulle innebära en merkostnad på 30 000 000 000 kronor. Med andra ord, en kostnad på 30 miljarder kronor extra för att vuxna människor ljuger och påstår att de är barn.

Migrationsverket har sagt att man hellre ska fria än fälla.
Är någon förvånad över att dessa människor ljuger?
Är någon förvånad över att det sker brott och att riktiga barn inte känner sig säkra på dessa ställen?

Hela det svenska systemet är en katastrof och vinklingen av programmet visar att det är synd om dessa män som är tvingade att ljuga om sin ålder. Stackare..

Som jag ser det borde uppenbara barn, då menar jag barn i åldern runt tio år, ska få plats på dessa boende. Övriga och tveksamma fall bör hänvisas till asylboenden eller andra länder om de inte kan bevisa sin ålder. På nyheterna när hela karusellen med invandringen drog igång intervjuades människor som tagit sig in i Europa och de berättade på knackig engelska att alla deras papper hade försvunnit i havet. Märkligt nog hade deras mobiler och deras tillhörigheter klarat sig.
Vill människor berätta vilka de är klarar de det.
Min uppfattning är att många ljuger för att utnyttja det system vi har i Sverige och de borde per automatik bli utvisade när detta uppdagas. DE utnyttjar ett snällt system och gör att det kommer stängas för alla.
Jag hade gladeligen skänkt mycket pengar genom skatten om jag visste att det kom barnen till nytta men att skänka det till lata vuxna som sedan känner sig kränkta av den lyx de kommer till, det är jag inte ett dugg intresserad av.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6448946
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/743232?programid=3437