onsdag 8 juni 2016

Ett Sverige för alla..

Glåporden haglar men inget händer. Hatbrotten har ökat markant de sista åren och då främst mot judar i Malmö. Detta är något jag har belyst flera gånger och jag kommer inte sluta.

Att människor tror på olika gudar är för mig helt ovidkommande. Vilken bakgrund, sexualitet eller vilket kön de har. När de kommer till Sverige ska de dock veta att här behandlas alla lika. Judarna i Malmö har varit väldigt utsatta under en längre tid och det blir med invandringen värre. De som främst står för hatet mot dem är nämligen män från mellanöstern.
När konflikten mellan Palestina och Israel hamnar i rampljuset blir judar bosatta i Sverige utsatta.
aftonbladet.se

Stort tack till killen som vågade stå upp!
En jude blev skriken åt, på ett språk han inte förstod, men tog bilnumret. När polisen kollade upp och frågade den som ägde bilen berättade han vilken kompis det var som skrikit hat mot juden, just för att han är just jude. Bilägaren satte alltså dit sin kompis som nu är dömd för detta.
Heder åt bilföraren!

Sverige ska välkomna dem som behöver skydd men det ska inte vara villkorslöst.
Oberoende vilka de är så måste de förstå hur vi lever i Sverige; Kvinnan är inte allmän egendom. Homosexualitet är ingen sjukdom. Båda könen arbetar och barnaga är förbjudet. I Sverige bryr oss vi inte om religion på det sätt många andra gör!
Är du jude? Var det!
Muslim? Ok!
Men kom inte hit och hata dem som inte tänker som du för den som bör lämna landet är då den som inte kan bete sig. Det är sjukt att människor inte förstår detta.

Jag är så glad över denna dom då det är ett litet litet steg i rätt riktning! Det är en katastrof hur judarna behandlas i Sverige och det är pinsamt att den största anledningen till att det är såhär med största sannolikheten är risken att bli kallad för rasist. Ingen vågar säga någonting, kritisera, för risken är att du blir kallad rasist då de flesta av förövarna inte är skinnskallar med bomberjacka och stålhätteskor utan istället män från mellanöstern.
För mig är det sjukt att människor kan göra skillnad på sina åsikter utifrån vilken det är som drabbas och jag håller med Malcolm X:
"I´m for truth no matter who tells it. I´m for justice no matter who it´s for or against":

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6444860