torsdag 23 juni 2016

Ett öppet Sverige utan murar.

Folkrätt för asylrätt.
Liknande en undergruppering för någon vänstergren av politiken visar Mia stolt upp vad hon har gjort. Hon har protesterat och gjort namnlistor för att Sverige inte ska ha några murar.
Hon lär ha blivit väldigt besviken häromdagen.
Sverige bestämde nämligen då att inte gå på hennes linje.

För mig är det ungdomligt oförstånd att lägga så mycket energi på något som de flesta i Sverige för länge sedan insett inte fungerar. Det finns murar och de finns av en anledning.
De finns av samma anledning som att kommunism enbart fungerar som en vacker tanke. Skulle alla bidragit lika mycket till allting så hade det kanske fungerat men jag hade inte arbetat om jag hade fått samma lön för att umgås med familjen som om jag jobbat.
svt.se

Hur gärna man än vill kommer inte alla att dra sitt strå till stacken. Att tro att allt löser sig med öppna portar in i Sverige och vårt välfärdssystem är bara naivt. Anledningen till att de flesta söker sig hit är nämligen enligt de asylsökande själv det generösa systemet som nu har förändrats.
Jesus kanske kunde trolla med sin fisk men så fungerar inte det system vi har i vårt land.
Det fungerar för att alla som arbetar bidrar med skattepengar och när det då enbart fylls på med människor som ska få en del av skattepengarna men som inte bidrar till dem kommer de bli som de ständiga sms boende i min hemkommun får: Bevattningsförbud är infört och vi säger till när det är hävt.

Tyvärr fungerar inte välfärdssystemet så när det börjar sina i grundvattennivåerna. När pengarna börjar ta slut finns det bara ett fungerande sätt och det är att höja skatten.
Då ska man betänka att Sverige redan i dag är ett av de högst skattade länderna. För några år sedan skattade vi ungefär 65 kronor av hundra. Hur många är beredda att öka den summan betydligt?
Det är nämligen vad som händer om alla ska komma hit.

Självklart ska inte Sverige muras in men förmånerna till alla som inte bidrar till systemets funktion bör strypas. Ett bevattningsförbud inom svensk ekonomi fungerar nämligen inte.
Självklart får dock alla komma hit. Det som krävs är pengar för att turista, skolgång eller ett arbete som ser till att du direkt blir en del av systemet.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/mia-jag-kan-inte-bara-se-pa-jag-maste-gora-nagot