fredag 17 juni 2016

Ett klart stopp: Turkiet!

Turkiet vill bli en del av EU!
De sätter krav för att Europa ska bli ett med Turkiet och hoppas på att få igenom många av dessa på grund av invandringen. DE sätter krav. Ett land som inte bryr sig om varken mänskliga rättigheter eller barns rättigheter. Ett land som kväser oliktänkande.

Erdogan kände sig övertrampad. Han kände att människor inte behandlar honom med värdighet. De tycker nämligen inte som honom. De tänker själv.
svt.se

Merve delade en satirisk dikt om Erdogan och riskerar nu 14 månaders fängelse. Den domen får du för grövre brott i Sverige och även om jag anser att Sveriges straff är för veka är detta ett övertramp mot allt som kan kallas för mänskliga rättigheter. Merve som råkar vara något av en kändis i Turkiet besparas inte från det straff hon ska ha trots att hon har bett om ursäkt.
Hon har alltså bett om ursäkt för en dikt som inkluderade presidenten men hon ska ändå stå sitt kast.

Turkiet, landet som vill bli en del av Eu och Europa, klarar alltså inte att ta kritik.
Förvånade?
Ett land som vägrar förstå att det för hundra år sedan begicks ett folkmord, som inte kan ta kritik, de ska nu få sätta upp premisser för att få bli en del av nutiden?
Så länge jag kan kommer jag protestera mot att de någonsin blir en dela av det "vi" som finns.
Turkiet är nämligen ett land som i mina ögon bygger på gammeldags tänk.
De tror inte på demokrati, människors rätt till olika åsikter och de bygger sitt land på en religion.

Vill de bli en del av Europa ska de sluta med allt detta.
Det finns inget land i Europa som bygger hela sitt tänk på en gammal religion, utan här tänker man mer demokratiskt. Vi kan hyckla med både statsministern och kungen, ingen bryr sig.
Alla ska tåla kritik.

Om Turkiet blir en del av EU kan det tänkas att de vill implementera sitt stenålderstänk på oss övriga och jag hade förmodligen blivit den förste som skulle låsas in.
Tacka vet jag Europa och 2016!

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/forolampade-erdogan-doms-till-villkorlig-dom