måndag 27 juni 2016

Grattis! 2000 nya invånare i din kommun.

2000 asylsökande får plats men kommunen gör allt för att motarbeta både hamnen och fartyget. Ocean Gala har lagt till i hamnen i Utansjö och trots att Länsstyrelsen och kommunen har lämnat in anmälningar vet ingen hur det kommer att sluta.

Kommunen påstår att det kan bli problem med att ta emot avloppsslammet från det stora passagerarfartyget och säger även att hamnen inte är gjord för just passagerarfartyg och absolut inte för att boende ska få vara där.
De måste vara rasister hela gänget i Västernorrland för vilken liten kommun skulle inte vilja ha ett fartyg förankrat som skulle ta med nästan tvåtusen personer?
De skulle hjälpa till att fylla skolor, arbeten och praktikplatser..

Eller är de realister. Att få nya kommuninvånare är något de absolut flesta vill ha. Tvåtusen personer på en väldigt kort tid bör dock alla se bringar stora problem. Ingenting är dimensionerat för detta hur ogärna man än vill tänka tanken. Min gissning är utöver det att alla andra kommuner suckar av lättnad av att fartyget inte valde deras hamn.
svt.se

Utöver detta kan man titta rent krasst på detta och jag ifrågasätter starkt hur bra detta är för de boende. Att bo nära vattnet ska ju vara exklusivt men att bo i en liten hytt med andra människor, med utsikt över en hamn som inte är gjord för att människor ska springa omkring där, är inte humant. Detta är människor som inte ser till något annat än sin egen plånbok.

Ersättningen för en asylsökande per dag är cirka 300 kronor. Tvåtusen personer skulle alltså innebära en inkomst, minus utgifter för diverse saker, på 600 000 kronor om dagen. 18 miljoner i månaden. Grattis! När alla sedan har flyttat ut behöver ägarna aldrig mer arbeta.
Jag är kapitalist men detta är sjukt. Det är skattepengar som ska gå till något som aldrig kan bli bra för någon på sikt.

Titta i vilket samhälle som helst, på vilket boende som helst. Människor har trycks ihop oavsett vilken bakgrund de har och det har lett till att personerna inte kommer överens. Inget märkligt alls men betänk då att "ungdomar" på ett HVB-hem inte kan komma överens och då är de max tjugo stycken där. Hur i hela världen kan man då tro att tvåtusen personer på en båt ska vara en ultimat lösning!?

Måtte de få stopp på idiotin.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/skilda-uppfattningar-om-vilka-regler-som-galler
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lansstyrelsen-polisanmaler-utansjo-hamn
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/hamnens-agare-jag-ar-pa-semester