onsdag 1 juni 2016

Till fots över bron..

De stackars migranterna tar tunneln över till Sverige. De flyr ett land i krig, misär och fattigdom. Eller? Nej, det var inte så i Armenien och är definitivt inte så i Danmark. Senast tidigt igår morse fick tåget stannas mitt på Öresundsbron för att fyra personer bestämt sig för att gå genom tunneln till Sverige. Detta resulterade i ett stopp på cirka en timme, människor som blev försenade till sina arbeten och möjligt de som stressade fick skynda sig vidare på Kastrup.
Sverige, Sverige älskade land..

Varför måste då dessa män ta sig till Sverige?
Polis fick hämta dem på bron och körde dem då tillbaka till Danmark men min gissning är att de kommer försöka igen. Och igen. Och igen.
Den stora frågan är då: Varför?
Människorna vill ju enligt egen utsago till just Sverige. De vill inte stanna i Danmark.
metro.se

Våra länder har liknande klimat, kultur och valuta men det finns en stor skillnad. Bidragssystemet och skyldigheterna. Bidragssystemet är mycket mer givmilt i Sverige medan skyldigheterna i Danmark är mycket högre. Kan det vara en bidragande orsak?

Dublinkonventionen borde göra att detta skulle vara omöjligt. Hur tog de sig till Danmark?
Det kan helt omöjligt vara deras första land i Europa och när de då kom dit. Varför kämpar de för att ta sig vidare? Danmark ligger inte i krig utan är ett väldigt trevligt land som dessutom på många sätt, speciellt i de större städerna, har anpassat sig åt de olika kulturer som finns i landet.

Det finns säkert de som tycker synd om dessa män. Jag gör det inte. Jag ser det som så att deras tanke är inte att de ska sätta sig i trygghet från kriget utan de vill istället till ett land som är känt för sina slappa regler, sitt givmilda bidragssystem och sin öppenhet för att alla ska få vara precis som de är. Detta är självklart bra av många anledningar men detta är en nackdel.
Sverige är, åter igen, inte hela världen dåliga samvete.

Var detta då första gången?
Nej. Och det kommer garanterat ske om och om igen tills den dag Sverige inser att det enda sättet att totalt stoppa detta är betydligt hårdare lagar och regler, ett bidragssystem som inte gynnar de som vill utnyttja det och krav. De människor som kommit hit under tidigare perioder av krig i Europa och utanför dess gränser, de fick ett lån och det skulle betalas tillbaka.
De fick ett lån och ett arbete samt krav.
Inför detta så kommer det garanterat bli bättre i längde för alla.

Av alla människor jag har talat med som kommit till Sverige när systemet inte såg ut som det gör nu, har ingen klagat på det utan tvärtom. De ställer sig frågan varför alla som kommer nu enbart ska bli serverade rättigheter och inga krav.
Det krävs betydligt mer förändringar än de som redan har skett om vi ska komma till bukt med dessa problem och en av de huvudsakliga är att människor som nu tänker ta en promenad genom tunneln till Sverige, ska få veta i samma sekund de anländer hit att de skickas tillbaka till Danmark igen oavsett ålder, bakgrund eller kön.
Vi ska inte göra skillnad på någon.

http://www.dn.se/nyheter/minst-46-fotgangare-togs-i-oresundstunneln-i-ar/