tisdag 14 juni 2016

Elpistoler på försök..

Svensk polis ska nu få försvara sig!
Vad bra..
Elpistoler.
Som jag ser det är svenska vapenlagar bra. Jag anser inte at de ska liberaliseras eller förändras så att fler kan använda vapen men att ens vänta in eller göra detta på försök är för mig märkligt.

Litar vi på svensk polis?
Jag vet att jag gör det.
Jag skulle aldrig kasta saker mot dem eller särbehandla dem på något sätt. De utövar sitt yrke och jag tror på deras profession. Är det då en stor fråga att de får ha elpistoler?
Nej. Som jag ser det borde de få ha betydligt mer saker och även om jag absolut inte vill att det ska bli som i USA, måste polisen få mer makt.
sr.se

Ett avlossat skott kan leda till allvarliga konsekvenser. Om polisen står bakom för de ska utredas och kollas. Litar vi då inte på att polisutbildningen gör det de ska?

Svensk polis är väldigt ansatt och självklart ska vi inte ha någon som blir korrupt eller inte följer lagen men stolpskott finns det överallt. Hade jag bestämt hade de haft pistoler med laddade gummikulor alltid. Inte dödliga på samma sätt men riktigt effektiva. Elpistoler blir bra i närsituationer och jag är säker på att de absolut flesta inte utnyttjar sina vapen i onödan.
Då jag har erfarenhet av den spanska polisen under alla år jag har varit där anser jag att den svenska polisen många gånger är "snäll". Jämför dem med Guardia Civil när de kommer. De slår först och frågar sen. En gång kom de stormande, överföll en kille, slog honom med batongerna innan de skickade in honom bak och körde därifrån. Killen sålde droger men behandlingen han fick var inte värdig och helt fel som jag ser det. För dem var det dock ok.
I Sverige diskuterar vi OM polisen ska få använda de verktyg de har när någon inte kan pratas till räta..

Med dagens situation bör vi vara glada över alla som vill arbeta inom polisväsendet och de bör äras, inte misstänkliggöras på något sätt.
Jag litar på den svenska polisen.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-far-elpistol-pa-forsok