lördag 11 juni 2016

Fortsätt blunda..

Sverige är bäst!
Vi tror vi kan och vet allt!
Vi behöver absolut INTE lära oss av några andra och många gånger tänker jag på hur likt många lagar är ett tjurigt litet barn som "kan pebla", eller likt en pensionär säger att "så har vi minsann alltid gjort" och därmed ska det vara slutdiskuterat.

Jag brinner för utsatta människor av alla de slag och framför allt barn.
Barns rättigheter till ett drägligt liv och som jag ser det ska allt kretsa kring detta!
Ett barn vars föräldrar dragit på sig något missbruk får det idag inte lätt. Det syns inte alltid utanpå och barn kommer skydda sina föräldrar in i det sista. Det är ju ändå deras föräldrar!
gp.se

Sveriges narkotikapolitik fungerar inte.
Hur man än ser på statistiken så visar den att Sverige i detta fall är en katastrof. De senaste siffrorna visar att vi har näst högst dödlighet i hela EU. Det har alltså blivit värre än vad det var tidigare.
Näst flest människor i hela EU dör i Sverige på grund av narkotika och trots påpekanden så fortsätter politiker envist säga att den modell vi har för detta är fungerande och bra.
När ska de vakna?
När deras egna anhöriga eller de själv blir drabbade?

Portugal avkriminaliserade innehavet av droger för många år sedan och har idag väldigt bra statistik. Trots att våra länder är väldigt lika i storlek så har de betydligt färre dödsfall varje år och kostnaderna kring missbruket har minskat drastiskt. Med det menas kostnader för inbrott, småbrott etc.

När Sverige efter många om och men äntligen införde sprututbytesprogrammet var det många som fortsatte protestera och trots att mitt eget parti var emot det så har jag alltid varit för. Anledningen är densamma som till att jag är positiv till en avkriminalisering av droger i Sverige.
Jag vet, kritikerna säger då. Exakt vilka droger menar du?
Var ska gränsen gå?
De som ändå fortsätter?
Är du för en legalisering?

Men hallå känner jag då.. Vi behöver inte uppfinna hjulet mer än en gång. Portugal har redan klarat av detta och vi kan ju börja med att jämföra oss med dem då. Varför göra det svårt?
De saker vi vet är att det system vi har idag INTE är effektivt.
När samma person kan gå tolvstegsprogrammet tre gånger visar inte det att personen i fråga är duktig utan att systemet inte fungerar.
Sverige är inte bäst i världen och behöver inse det.

Och nej, en avkriminalisering innebär inte att det därefter är fritt fram att ta droger utan det innebär ett annat synsätt och med tanke på hur många som idag dör kopplade till denna fråga måste landet nu ta sitt ansvar och inse vad som behöver göras.
Tänk om och gör rätt.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/narkotikadodligheten-i-sverige-okar-kraftigt-nast-hogst-i-hela-eu