torsdag 16 juni 2016

Framtiden är här!

Kompromiss, det är något där båda parter vinner på det i längden.
Inom politiken är det ibland så att man måste kompromissa utan att man egentligen vill och miljön har de senaste åren varit en sak som varit människors dåliga samvete.
Säg miljö så ska du genast skämmas och be om ursäkt.

Vi har en annalkande vindkraftpark i Sverige. Den ska ligga i Hanöbukten och om den blir verklighet kommer den bli en av världens största vilket kan ge väldigt mycket möjligheter till arbete i min hemkommun. Det hjälper inte. Jag har inte protesterat men hoppas på att det inte ska gå igenom då jag inte anser att vindkraft är framtiden.
nyteknik.se

Artikeln handlar om flytande solpaneler.
Flytande solpaneler som i framtiden även kanske kan utnyttja vågkraften när de ligger där på havet. En solpanelspark i Hanöbukten hade inte stört sikten för någon. Den hade garanterat inte stört fiskarna på samma sätt och på håll hade den inte synts mer än som en extra blänkande punkt på havet.

I Värmland har flytande solpaneler redan testats och detta med väldigt goda resultat. Brasilien har tänkt börja bygga stora sjok av flytande solpaneler i Amazonas för att få mer energi. Varför ska vi vara sämre?

Hanöbukten hade världens första vattenbaserade vindkraftverk kallat Svante, men jag hoppas på att det inte blir mer. Jag ser hellre att vi väntar in den teknik som finns och som kan göra Hanöbukten till ett energiknippe för hela Sverige men på ett sätt utan att det syns eller tar för mycket av sikten.
Jag tycker att arbetstillfällena hade varit väldigt bra för kommunen så det återstår att se hur det blir.
Mina tummar hålls dock för nyare teknik.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/flytande-solpaneler-pa-frammarsch
http://www.nyteknik.se/energi/flytande-solceller-overlevde-isvintern-6335687