torsdag 5 december 2019

När fanatism får styra.

Vad är ett liv?
För mig är egentligen inte den frågan riktad enbart till embryon eller foster, utan även till vad som är värdigt ett liv. Vad är egentligen meningen med allt?
Jag inser och förstår att människor har olika åsikter om det, men vissa saker är enligt mig så obeskrivligt korkade så att det inte ens borde kommenteras..
Som vanligt kan jag inte vara tyst.
svt.se

Abort.
Tyck och tänk precis vad du vill.
Jag tycker nuvarande lagstiftning i Sverige är bra.
Ohio visar dock tydligt sin fula sida genom att sätta krav som inte går att möta.
En nytt förslag säger nu att ett utomkvedshavendeskap ska opereras ut och sättas in i livmodern. Det är alltså en operation som inte går. När ett embryo har fastnat där kan man inte rädda det och inte ens länderna i Sydamerika som är så kontroversiella med sitt tänk anser att det är ok.
Ingen blir dömd för mord om de tar bort det embryot, då till och med de förstår att valet står mellan att döda kvinnan eller embryot.

För mig visar detta tydligt på vad fanatism och extremism kan göra.
Religiösa fanatiker som inte förstår att de inte kan leka Gud.
De vill dessutom ha väldigt långa straff för den läkare som inte lyckas rädda embryot, i den omöjliga operationen som inte fungerar. Ser de inte hur absurt detta är?

Jag tror att barn ska födas älskade.
Anledningen till en abort ska ingen annan lägga sig i även om jag anser att det bör göras i yttersta nödfall. Ingen i vårt land kan påstå att de inte vet hur ett barn blir till och hur man undviker att skaffa dem. De länder som förbjuder abort gör enligt mig en miss.
När man dessutom förbjuder abort hos våldtagna, barn eller nu inte ens ska låta ett utomkvedshavendeskap fås tas bort trots att det är väldigt farligt för kvinnan, då är man på väg åt fel håll.

Det värsta av allt är egentligen, att svenskar i gemen är de ovanliga.
Att inte tro på en allsmäktig Gud som i grunden är vad jag skulle anse ond, är fel.
Tänk om alla de andra får inflytande..
Hemska tanke.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lagforslag-ohio-lakare-tvingas-radda-utomkvedsgraviditeter