söndag 27 mars 2016

Barn?

Flyktingbarn är utsparkade från sitt hem.
Anledningen är personalens övertygelse om att de är äldre än arton år, vilket är gränsen för att de ska få hjälp. Skillnaden mellan att vara ett barn och en vuxen är att vuxna inte har goda män, bor på egna boenden eller har andra förmåner. Som vuxen ska du klara dig själv.

I ett program  P1, Vi och dem tror jag, så diskuterades detta för ett tag sedan och undersökning trodde att väldigt många som utgav sig för att vara barn inte var det. En flicka som idag pratade bra svenska berättade att när hon bodde på ett hem för flyktingbarn hade det bara varit hon och en till som hade varit barn. De övriga hade berättat att de var mycket äldre men inte sagt något till personalen.
svt.se

I Sollefteå säger sig personalen gå på magkänsla.
Det må vara fel men jag litar på dem.
På en skola jag arbetade fick vi in en pojke som påstods ha en viss ålder och placerades därför i rätt klass på lågstadiet. Döm av allas förvåning när det kommer ett "barn" med skägg, som är nästan två meter lång och sätter sig. Eleverna bara tittade.

Inom matte lär man sig om sannolikhet och sannolikheten här stämde inte alls in. Det är möjligt att killen bara var nio-tio år men jag betvivlar det starkt.  Magkänslan sa då precis det som denna personal gör.

Den som tycker detta är fel ska vara på det klara med att falska "barn" tar upp platser som behövs betydligt bättre för riktiga barn. Platserna behövs för att BARN ska få extra hjälp och för att de ska må bra. Det handlar alltså inte om någon form av särfördelning utan rent krasst om regler som gäller för alla. Rätt person på rätt plats så blir det bra för alla!

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flyktingbarn-sparkas-ut-var-for-gamla