söndag 13 mars 2016

Så fel det kan bli.

Misshandla någon på din arbetsplats/skola och bli dömd för det i två instanser men sedan får du vara kvar på arbetsplatsen eller skolan för den du slog får flytta på sig istället.

Jag tror på att alla ska få en andra chans då alla kan göra fel. Att påstå att någon gjort ett litet fel om man blir dömd för misshandel i två instanser är dock till att ta det lite väl lätt för mig. Intressant hade även varit om det hade rört sig om en elev som misshandlat en lärare, en lärare som misshandlat en elev eller kollega istället för en elev som misshandlat en annan elev. Jag kan inte se varför det ska göra någon skillnad.
svt.se

Skolan är allas barns arbetsplats och den ska vara säker.
Eleverna ska känna sig trygga. Min gissning är att killen som är dömd för misshandeln av en flicka på samma skola gjort betydligt mer än vad han är dömd för. Anledningen till det är att det oftast inte brukar smälla det första det gör. Mycket småsaker brukar ske innan det eskalerar.
Flickan fick dock byta skola då lagen ser ut som den gör.
Är inte detta helt uppåt väggarna fel!?

Om vi vänder på det och ser ett annat scenario så skulle detta aldrig hänt.
En lärare som misshandlat en elev skulle aldrig kunna arbeta kvar, om den ens fick arbeta mer, på samma arbetsplats och än mindre med samma elev. Många företag har en strikt policy mot allt våld och en omedelbar uppsägning är väntande för den som inte följer detta.
Hur kan inte detta gälla dem som är det viktigaste alla föräldrar har?

Flickans skolgång är förstörd av denna händelse och min förhoppning är att någon tar tag i och förändrar denna lag. Det är helt osannolikt att ett offer ska behöva möta sin förövare varje skoldag tills den dag de slutat.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kille-misshandlade-kvinnlig-klasskamrat-hon-fick-byta-skola