tisdag 22 mars 2016

Överkänsligt..

Nakenhet är naturligt.
Poledance är i min värld en sport lika värdig som vilken annan sport som helst.
Hur många springer ut från arenan när en manlig spelare under en fotbollsmatch drar av sig sin t-shirt? Mig veterligen ingen. Varken kvinna eller man.

Poledance är ingen sport som klarar av kläder. Att glida upp och ner kräver oerhörda muskler som jag definitivt inte har och självklart fungerar det inte med en massa kläder. Jag ser inget problem med detta som sport men tydligen har hela moralsverige fått lite panik.

SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, hade anlitat en akrobatgrupp som skulle underhålla och i deras underhållning ingick tydligen just poledance varpå människor lämnar lokalen och gör uppror i sociala medier. Jag må vara skum, annorlunda och konstig men jag anser inte att man ska se saker värre än de är. Vad är problemet med en lättklädd tjej som underhåller runt en påle?
Hade det varit ok om pålen istället hade stått på längden på golvet?
Jag anser det vara manlig rädsla för att bli dömd som driver detta.
Överkänsligt enligt mig.
Kvinnan som gör detta är oerhört tränad för att klara det och jag har inga problem alls med det. Jag hade verkligen inte lämnat lokalen.
flowsthlm.com

Ja, jag reagerade för Kommunal och vad de hade gjort men för mig är det skillnad.
Att bjuda in Sveriges mest kända porrskådis eller att gå och se exempelvis Poledance där deltagarna är nakna för att de befinner sig på en strippklubb är ok för mig med. Jag dömer ingen.
Problemet blir dock när det är skattebetalarna som står för det eller som i Kommunals fall, när alla medlemmar ska betala några i toppens nöjen.

Alla som är engagerade på något sätt inom politik har varit på större stämmor där det alltid är underhållning. Jag har bland annat fått se ett riktigt häftigt irländskt band en gång, Alcazar och Sven-Ingvars där jag till och med fick vara med på scenen. Kaxigt för en beundrare som jag.
Det ingår alltid underhållning så det är inget märkligt.
Att överreagera är dock för mig bara en uppmärksamhetssak.

Artisterna själv berättar att det kändes som om andan förflyttade sig 30-40 år bakåt i tiden. Jag undrar om det är ett samhälle med tabun som eftersöks för det börjar då gå mot det hållet. Skulle olika artister i olika band spela olika musik beroende på vart de är och spelar?
Jag är med och spelar irländsk rebellmusik på engelska pubar även om det borde vara helt omöjligt. De flesta har dock kommit över det förflutna.

Tänk om de som engagerar sig så starkt i att en poledance är ett problem istället kunde ägna den tiden åt att stoppa segregeringen av badtider som på alla sätt är ett steg mot ojämlikhet.
När blev en kvinnokropp något att skämmas för?

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/pole-dance-tumult-pa-skl-s-kommundagar