torsdag 3 mars 2016

Nackdelen med EU.

Lika positiv som jag var för EU när det begav dig, lika skeptisk har jag börjat bli. EU kräver nu att Sverige, innan november, ska öppna sina gränskontroller för att de fria gränserna ska fungera.
Jag håller helt med om att det ska vara fria gränser och tanken om att EU är ett stort gemensamt land är för mig helt ok.
Jag var överlycklig när gränserna försvann för det förkortade resandet betydligt för oss som ofta begav sig ut i Europa. När valutan sedan blev densamma var det pricken över i.

Om EU vill sätta krav på vad Sverige ska och inte ska göra, ska de först se till att alla andra länder följer och gör det de ska. Sverige kan helt omöjligt vara hela världens dåliga samvete och detta har nu gått upp för i princip alla partier. Gränserna kan inte stå fria så att välfärden i Sverige havererar.
svt.se

Förra veckan var det ett program i P1 som tog upp hur ojämlikt det var mellan män och kvinnor i Sverige. Som en punkt pekade de på att invandrarkvinnor enbart fick en pension på 7000 kronor. Det må vara jag som är en hemsk människa men vad hade pensionen varit om de inte kom hit?
För mig kan man inte ha några som helst krav om man inte har bidragit till att vara en del i potten som ska delas ut. Självklart ska även de leva men hur mycket får en fattigpensionär som levt hela sitt liv i Sverige? 7000 kronor i månaden må vara lite men är en hel del om man aldrig bidragit med någonting och utöver det kommer bidragen för exempelvis bostaden.

Jag tror på grundidéen med EU även om det nu är så att det inte fungerar. Jag förväntar mig att det ska göra det till slut men att Sverige först och främst ska betala 40 miljarder om året i medlemsavgift, för att sedan bära det tyngsta lasset i hela Europa rimmar illa. Det lasset försvinner dessutom inte på några veckor utan kommer ta en generation att förändra.
Från och med i tisdags är alla kommuner i Sverige tvingade att ta emot asylsökande och igår var det artiklar i Göteborgsposten om hur jobbigt detta skulle bli.
Man behöver inte vara hjärnfysiker för att räkna ut att detta inte fungerar i längden ens med de människor som kommer nu. Vi måste fixa allt runtomkring först.

Ska EU fungera måste alla följa de regler som är uppsatta. Det betyder att den dag alla andra följer satta regler, behöver Sverige inte längre sina gränskontroller. Då kan vi ta bort dem.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-granskontrollerna-ska-bort-fore-arsskiftet