torsdag 17 mars 2016

Hmm..

Två barn våldtog ett annat barn.
Den stora frågan är egentligen om Sverige verkligen ställer sig bakom att göra skillnad på andra människor, för det är nämligen vad vi gör. I detta fallet rör det sig om ett barn som blivit av två personer som ansågs vara äldre trots att de bodde på ett hem för ensamkommande flyktingbarn.

Trots att tester i våra grannländer visat att många av de som påstår sig vara barn inte är det så vägrar frekvent Sverige att utföra dessa tester. En av konsekvenserna av detta är händelsen som är länkad.
Två pojkar påstår att de är femton och sexton år gamla men tingsrätten gör bedömningen att de är minst arton år gamla. De dömdes för våldtäkten av ett barn som verkligen var ett barn.
Kan ni tänka vad denna pojke fått utstå?
Inte nog med att han gjorde en farlig resa hit och överlevde de trauman han blivit utsatt för med denna. När han kommer till det som ska vara en fristad för honom bor det vuxna män på hans avdelning som inte bara våldtar honom utan de filmar det också.
Men.. det är inte ok att kolla åldern på de som säger sig vara barn.
sydsvenskan.se

För mig finns inget problem. Har du rent mjöl i påsen och är ett barn så går du med på att bli kontrollerad. Männen som våldtog pojken är i Sverige myndiga och med det garanterat räknade som vuxna i sina hemländer. De dömdes till fängelse och sedan utvisning men surprise. Det kommer inte att hända. Kommer de från länder, vilket de med all sannolikhet gör, som inte har ett säkert återvändande så kommer de att få stanna i Sverige. Det hade nämligen varit fruktansvärt att utvisa två dömda våldtäktsmän till ett icke säkert land..

Jag må vara hård. Utvisa dem oavsett var de kommer ifrån för kan de ta sig till Sverige, ljuga om sin ålder och utnyttja systemet för att sedan våldföra sig på ett barn så ska ingen hänsyn visas mot dem. De har förbrukat sin chans att leva och överhuvudtaget få stanna här.

En aspekt av det hela är dessutom att dessa män har tagit plats från två barn som kunde fått de platser de har upptagit genom att ljuga! Varför testar då inte Sverige åldern på dessa personer?
Nej, testerna är kanske inte helt tillförlitliga men bara det faktum att alla skulle testas hade garanterat skrämt bort många av dem som väljer att ljuga för att ta del av ett annat och många gånger bättre system.

Innan man öppnar portarna på vid gavel borde alla system vara välfungerande för att det skulle vara så bra som möjligt för dem som kommer.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/tva-ars-fangelse-for-barnvaldtakt-3