fredag 18 mars 2016

Europa förundras.

Tyskland går nu på ett sätt samma väg som Sverige.
Folket har nämligen klart och tydligt påpekat att de anser inte att den PK-elit som finns i Tyskland gör rätt och röstar därför på de partier som tvärtemot Merkel inte vill ha helt öppna gränser.

Jag förundras ständigt över att politiker i toppen inte ser och förstår vad som händer. Det människor ute i övriga landet sett för länge sedan syntes inte till förrän flera år senare i städerna. Det är väldigt lätt att sitta på höga hästar och säga vad som är rätt och hur allt ska göras när man själv studerar det på avstånd.
metro.se

I dagstidningen här i Blekinge stod det förra veckan att Karlskrona hade fått ett erbjudande om att ta emot ett flytande asylboende som skulle ge plats åt fler än tusen personer men Karlskrona sa nej. Märker inte myndigheterna att detta är vad som händer?
Varför säger människor och kommuner nej?

Man kan tolka det som att alla som inte klarar detta är rasister. Man kan också tolka det som att människor känner sig överkörda och inte får sina röster hörda när de säger att det inte längre fungerar. När kommunerna blir överkörda av upphandlingar som ger dem en merkostnad och ser vart hän det barkar sitter toppen och är tysta. Dessa ständiga nej och valet i Tyskland visar tydligt på att hela Europa nu säger ifrån.

I början fick vi höra hur bra detta var och hur mycket Sverige som land skulle tjäna på detta men nu finns inte detta längre kvar. Uppenbarligen har det även gått upp för myndigheter och politiker när kommuner inte längre vill eller kan klara av de kostnader detta innebär. Hade nu ett fartyg med över tusen asylsökanden varit en vinstaffär hade med all sannolikhet vartenda EU-land slagits om att få samla dessa i sina hamnar. Motsatsen är istället verkligheten.
Jobbigt men sant.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/merkel-forsvarar-sin-flyktingpolitik