måndag 7 mars 2016

Landet paragrafryttare.

Jag ber om ursäkt på förhand nu men jag kan helt omöjligt förstå hur någon överhuvudtaget kan tänka sig att arbeta som advokat. Av alla yrken som finns måste det vara det absolut mest känslokalla som finns och jag hade aldrig klarat det.

De stackars männen som blev dömda för terrorbrott ska nu få en andra chans. Det kanske inte är ett terrorbrott de begick för personerna de på filmen skar halsen av var kanske inte tillräckligt viktiga för Syrien. Är det ett skämt eller?

Värdet av ett människoliv må vara upp till de anhöriga att avgöra men bara tanken på att någon skulle kunna filma när de skär halsen av någon jag känner för att sedan slippa undan stränga straff för att den jag känner inte är "tillräckligt viktig" får mig att få rysningar. Det skulle ju betyda att alla dessa grupper som beter sig fruktansvärt illa mot människor kan göra som de vill bara inte den enskilda individen har något större värde för landet.
svt.se

Tanken går då till vilka som hade varit "viktiga" i Sverige. Jag är det garanterat inte. Inte min familj heller. Jag känner kanske personer som anses viktiga men det beror ju på vem som bestämmer över vad som är viktigt. Ska vi se till vilka som styr i Sverige bör det vara exempelvis Löfven, Fridolin eller Romson som ska få sina halsar avskurna för att det ska ses som ett terrorbrott och leda till ett hårt straff. Vilka andra kan vara viktiga?
Några kändisar kanske?
Jag har faktiskt ingen aning.
Faktum lär dock vara at cirka 9,5 miljoner människor i detta landet förmodligen skulle anses vara oviktiga. Dessa 9,5 miljoner människors liv är helt onödiga, obefintliga och meningslösa.
Det känns verkligen bra. Eller inte.

Längst ner i artikeln tas det upp att de kan bli friade från terrorbrott men isåfall, istället, bli dömda för folkrättsbrott. Anledningen är att lagen skrevs på 1970-talet. Att Sveriges lag ligger långt efter visste jag men inte att det uppgick till mellan fyra fem decennier. Det kanske är dags att följa med i utvecklingen!?

Människor som poserar framför en kamera och påstår sig döda otrogna borde sättas i fängelse där brottet begicks, inte här. Ok, dessa män må vara svenska medborgare men för mig spelar det ingen roll då dessa män med uppsåt rest till Syrien och mördat oskyldiga, eller i deras ögon otrogna och därmed skyldiga, människor. Det är så fel något bara kan bli.
Må de aldrig någonsin släppas ut.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/darfor-kan-terroristbrottet-underkannas