tisdag 8 mars 2016

Och kvinnovåldet ökar.

Våldtäktsförsök, misshandel.
Signalement finns.
Jag är inte så värst gammal men har en väldigt klar bild av att samhället har förändrats drastiskt sedan jag var i tonåren och det är inte till det bättre hållet.
Kvinnor i Östersund varnas nu för att gå ensamma eller bara två stycken. Flera har nämligen blivit helt oprovocerat misshandlade och våldtäktsförsöken är där. Alla kvinnor i området, håll er inne för säkerhets skull!

Min stora undran är då varför ett signalement inte lämnas ut?
Ska kvinnor och flickor, för det var barn som var antastade någon av gångerna, inte våga gå ut för att alla män är potentiella misshandlare eller våldtäktsmän?
Det blir inte trovärdigt. Under flera år tittade jag på Efterlyst och där beskrevs kläderna personen hade på sig samt utseende, ögon och hårfärg om de mindes det. Längd och vikt uppskattades. För ett par månader sedan var det en pojke i norra Sverige som blivit antastad av en man men pojken hade cyklat därifrån. I media skrevs det att man skulle hålla uppsikt efter en man i röd jacka och blå keps. Vilket fantastiskt signalement!
svt.se
Om någon skulle ge mitt signalement hade det förmodligen blivit något i stil med: Lite längre än medellängd, blond, blåögd, blek och småfet.. ungefär. Taskig klädstil och om jag gjort något hade beskrivningen av kläderna förmodligen varit svarta mjukisbyxor, svart linne, en  stor sjal och en sjaskig vit jacka. Min tillfälliga favoritklädsel.
Om beskrivningen då hade varit svarta mjukisbyxor och en vit jacka. Hur lätt hade det varit att hitta mig?

I en av artiklarna står det att ett signalement är inlämnat.
Varför inte gå ut med detta och varna alla människor?

En stor undran är verkligen den vart alla feminister är i denna fråga. Varför i hela världen hörs de inte nu? Kvinnovåldet i Sverige ökar. Kvinnor är mer utsatta och fler än någonsin, en hel riksdagsförklaring, är feministisk så vart håller ni hus?

Vad är då en feminist?
Min personliga uppfattning sedan mina år i politiken och som samhällsintresserad är att feminister i grunden var människor från flower-powertiden på sjuttiotalet. Människor som inte brydde sig om sitt utseende, vad de hade på sig, lät all kroppsbehåring växa, slängde behån och som skulle leva ett liv utan kärnkraft eller större krav på livet men de klarar sig helst själv. Flytta ut i en hydda och visa att du "kan själv"!
De som idag benämner sig som feminister är istället motsatsen. De visar gärna upp sig i dyra
modekläder som helst ska vara slickade längs med kroppen. Bilden ska vara tagen uppifrån så att du ser extra smal ut, håret perfekt kammat, brösten tydliga genom kläderna om de inte syns, sminket perfekt och sist men absolut inte minst, det viktigaste: ankläpparna. Pruta ordentligt.
De kämpar för kvinnans rättigheter!
Men de kan inte byta däck, laga mat eller städa själv utan har hemhjälp och går ut och äter för att passa in med alla andra fina människor.
En väldigt raljant bild. Jag vet.
Den stämmer inte in på alla, nej, men det är min bild.
Jag skulle aldrig kalla mig för feminist för jag arbetar för alla människor lika värde och ett jämställt Sverige utan fördelar till något kön.

Det är även därför jag skulle vilja ha ett rakt svar på denna fråga:
De män som nu fått ett signalement av sina offer, varför skrivs inte det ut?
Det hade inte bara skyddat alla kvinnor utan även hjälpt till att inte misstänkliggöra alla män i området.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/polisen-varnar-kvinnor-i-ostersund-for-att-ga-ut
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tva-kvinnor-overfallna